ЈЕДНОМ ПЕТ ГОДИНА, ДРУГОМ ШЕСТ МЕСЕЦИ: У новосадском Вишем суду пресуђено двојици због међусобног сукоба у Петроварадину

Љ. П.

17. 12. 2021. у 14:02

У НОВОСАДСКОМ Вишем суду, изречена је казна двојици који су због међусобног сукоба доспели на оптуженичку клупу.

ЈЕДНОМ ПЕТ ГОДИНА, ДРУГОМ ШЕСТ МЕСЕЦИ: У  новосадском Вишем суду пресуђено двојици због међусобног сукоба у Петроварадину

Архива

Лазар Јовановић (48) из околинe Беле Цркве је због покушаја убиства Веселина Џеферовића (59) осуђен на пет година затвора, док је Веселин Џеферовић због наношења лакших повреда Јовановићу кажњен са шест месеци затвора. Обојици је изречена и мера обавезног лечења алкохоличара, а Јовановићу је продужен притвор до правоснажности пресуде, јер нема сталну адресу у Новом Саду.

Образлажући пресуду, судија Наташа Николић је рекла да је несумњиво доказано да је напад започео Јовановић, а да је том приликом другокривљени задобијао убоде, док је био под утицајем алкохола, између лаког и средњег степена пијанства, те прекорачио границе нужне одбране.

Јовановић, који је те вечери био под утицајем алкохола је напао Џеферовића, а онда му је задао три убода ножем у пределу груди и стомака. Џеферовић, који је такође био под дејством алкохола, се бранио и док је још трајао напад на њега, прекорачивши границу нужне одбране, узвратио је ударајући Јовановића оклагијом по глави.

Адвокат Никола Травица, бранилац окривљеног Џеферовића је у заршној речи тражио да његов брањеник буде ослобођен, јер како је рекао, није починио дело наведено у оптужници, односно наношење лаких повреда, и да се, заправо, радило о одбијању напада.

Бранилац окривљеног Јовановића, адвокат Јован Радановић у завршној речи је истакао да дело није настало на начин описан у оптужници, и да је реч о нужној одбрани и да је његов брањеник трпео физичко и психичко насиље од другооптуженог. Још је рекао за свога брањеника да је неосуђиван и благе нарави док је нагласио да је другооптужени осуђиван седам пута и одлежао до сада 14 година робије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Данас пада цена горива - ево колико ће појефтинити дизел, а колико бензин