ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ НАЈМАЊЕ ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Никола возио БМВ пијан и надрогиран, човек настрадао

Ј. Ћосин

06. 12. 2021. у 12:29

ВИШЕ јавно тужилаштво затражило је данас да се Нишлији Николи Славковићу (30) изрекне казна затвора од најмање пет година затвора због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја које је за последицу имало смрт Лесковчанина Екрема Алимановића (49).

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ НАЈМАЊЕ ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Никола возио БМВ пијан и надрогиран, човек настрадао

Фото: Ј. Ћосин

Славковић се терети да је 7. децембра 2019. године, возећи под дејством алкохола од 1,6 промила и под утицајем кокаина, својим возилом „БМВ“ брзином од 84 километара на час на путу Ниш—Дољевац прешао из десне у леву саобраћајну траку и ударио у „форд“ којим је управљао Екрем, док су његов син Кристијан и таст Незир гурали возило које се покварило. Од силине ударца оба возила су одбачена и то на супротне стране коловоза, а „БМВ“ се преврнуо на кров.

Заменик вишег јавног тужиоца Милена Цветковић у завршној речи истакла је да је изведеним доказима несумњиво утврђено да је Славковић извршио дело за које се терети.

- Окривљени се није придржавао саобраћајних прописа јер је возилом управљао под дејством алкохола и кокаина, што га је учинило неспособним за безбедну вожњу. Прешао је из десне у леву саобраћајну трајку и предњим делом свог ударио у возило оштећених. Одбрана окривљеног је била неискрена и недоследна, више пута мењана, од тога да се не сећа спорног догађаја, па до тога да је прешао у супротну траку, али због квара возила – рекла је Цветковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)