НЕ ДАЈУ ДА ГА БРАНИ ВУЧИЋЕВ АДВОКАТ: Боривоје Боровић затражио изузеће суда у Ивањици у поступку против Радоша Миловановића

В. ИЛИЋ

02. 12. 2021. у 07:00

У НАСТАВКУ суђења за трагедију у наменском предузећу "Милан Благојевић", која се догодила у јулу 2017. године, када су настрадала двојица радника, Миломир Миливојевић (25) и Милојко Игњатовић (55), јуче се пред Општинским судом у Ивањици догодио преседан.

НЕ ДАЈУ ДА ГА БРАНИ ВУЧИЋЕВ АДВОКАТ: Боривоје Боровић затражио изузеће суда у Ивањици у поступку против Радоша Миловановића

Миливојевић и Боровић, Фото В. Илић

Пуномоћник оштећеног Милована Миливојевића, оца настрадалог Миломира, адвокат Боривоје Боровић затражио је да се цео доказни предмет достави Републичком јавном тужилаштву, као и да се одреди делегација суда и тужилаштва, што би, практично, значило тражење изузеће суда у Ивањици, самог судије, али и тужилаштва, и то, између осталог, само због тога што је Драган Палибрк, један од бранилаца окривљеног директора Радоша Миловановића - адвокат председника Србије Александра Вучића?!

Због тога је судија Љубиша Томићевић одложио рочиште на неодређено, тачније до одлуке РЈТ да ли ће се суђење уопште наставити у овом суду.

Окривљени за несрећу у војној фабрици су генерални директор Радош Миловановић, као и руководилац погона Ракетна горива, у коме се догодила трагедија, Владимир Лончаревић и руководилац сектора Безбедност и заштита на раду Томо Стојић.

Предлогу Боровића претходила је одлука судије Томићевића да се одбије вештачење заштитне опреме коју је током несреће носио покојни Миливојевић, као и да се изведе доказ читањем извештаја војне комисије о овој трагедији, пошто је документ означен као строго поверљив.

- Сматрам да након оваквог става на данашњем претресу у погледу доказа и предлога, овај суд, па и само тужилаштво, немају капацитете да овај предмет доведу до краја - казао је Боровић, додајући да сумња да суд може да се одупре притиску.

Радош Миловановић, Фото В. Илић

Са друге стране, адвокат Палибрк наводи да је овакав напад на њега преседан и да је у чуду шта га је снашло.

- Нисам члан ниједне политичке партије никада био. Никада политику нисам везивао за свој посао, који радим скоро 30 година, током којих сам имао на хиљаде предмета и клијената.

Ни у овом, као ни у једном другом предмету, али ни у приватном животу нисам наглашавао да сам адвокат председника Вучића. Ако сам и имао да кажем нешто за Вучића, то је да смо били нераздвојни пријатељи у студентским данима, на шта сам поносан до неба. То је као суза чисто пријатељство, без икаквог интереса - казао је Палибрк и додао да се у овом поступку пуномоћника оштећених ради о класичном притиску на суд, као и на комплетно медијско промовисање процеса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)