ПИШТОЉ ЈЕ САМ ОПАЛИО: На суђењу браћи Ракочевић за убиство Филипа Лепојевића сва тројица испричала сличну причу

С. Ј. МАТИЋ

29. 11. 2021. у 21:22

БРАЋА Ракочевић, Петар, Радован и Урош, који се терете за убиство Филипа Лепојевића и рањавање Алексе Ђукановића на Бањици прошле године, изнела су одбрану на данашњем суђењу у Вишем суду. Сва тројица су испричала подударну причу.

ПИШТОЉ ЈЕ САМ ОПАЛИО: На суђењу браћи Ракочевић за убиство Филипа Лепојевића сва тројица испричала сличну причу

Фото И. Маринковић

Петар Ракочевић је казао да је шест дана пре тог сукоба његовог млађег брата Уроша у кафићу на Бањици ножем у леђа више пута убо Лука Перенчевић, а кад је он скочио да га брани, и њега је исекао по шакама. Казао је да му је конобар разбио флашу од главу, па је носио 20 копчи, а да је Иван Новић о Урошеву главу разбио криглу, а касније је три пута пуцао у аутомобил којим су одлазили у болницу:

- У Ургентном центру нисам смео да кажем ко нас је напао, јер сам зно с ким имам посла. Кад сам дошао кући, посаветовао сам се са оцем и свештеником и пријавио сам све полицији. Инспектори су ме саветовали да се склоним, али нисам могао да одем, јер имам пиљару од које живим, трудну жену и ћеркицу. Наредних дана виђао сам Луку, Лазара Кујунџића, Дејана Ковачевића, Филипа Лепојевића, Алексу Ђукановића и Ивана Новића, како аутом обилазе и надгледају моју пиљару. Био сам уплашен и набавио сам пиштољ за 300 евра.

Петар Ракочевић је испричао да му је после неколико дана брат Урош изашао из болнице и да су тог 5. септембра 2020, кад је убијен Филип, ишли на превијање рана од ножа и да их је возио Радован.

- Кренули смо кући на ручак код маме и близу зграде изашао сам из аута да проверим да ли је безбедно или можда чекају да нас нападну. Видео сам на мостићу Луку, Дејана и Лазара и потрчао сам до аута и вичем браћи да бежимо. Пиштољ сам држао у торбици, коју сам тад ставио између седишта возача и сувозача. Међутим, на кривини смо наишли на тамни аутомобил, који је стајао, па сам изашао да кажем возачу да се помери. Кад сам пришао, видео сам да вози Алекса, а Филип и Иван су изашли из аута. Филип је извадио пиштољ, и ја сам га ударио по руци. Пиштољ је испао, сагнуо сам се да га узмем, а он ме је шутнуо. Ја сам га тад ударио пиштољем по глави, а он мене песницом у стомак. Ударио сам га поново пиштољем по глави изнад левог уха и тад је опалио, а Филип је пао. Нисам држао прст на обарачу. Тад ми је притрчао брат Радован и одвео ме до аута. Позвали смо полицијске инспекторе и рекли шта се догодило. Казали су нам да се склонимо и онда су дошли и привели нас.

Петар Ракочевић је рекао да је са Луком и Иваном био пријатељ и да су му били на свадби, а да је остале познавао из краја.

Радован је износећи одбрану испричо исто и казао да он није имао оружје, док је Урош признао да је узео пиштољ који је Петар оставио у ауту. Судско веће одбило је захтев одбране да се браћи укине притвор.

АЛЕКСА ПОГОЂЕН ХИЦЕМ У БУТИНУ

- Кад сам излазио из аута, чуо сам пуцањ и видео Филипа како лежи, а Петра на коленима - казао је Урош Ракочевић. - Возач из њиховога аута Алекса је искорачио да изађе и тражио је нешто рукама око волана. Мислио сам да има пиштољ. Рекао сам му да ништа не покушава и опалио му метак крај ноге да га заплашим. Он ме тад ухватио за руку да ми отме пиштољ и ја сам опалио метак у његову бутину. Новића сам видео како бежи и вратио сам се у ауто.

ПАЉЕЊЕ ЛОКАЛА ПОСЛЕ УБИСТВА

НЕКОЛИКО дана после убиства Филипа Лепојевића на Бањици је запаљена пиљара Петра Ракочевића и цвећара коју је држала њихова сестра. Како Петар каже, месец дана касније запаљене су и просторије њиховог православног удружења:

- За паљење локала осуђен је Дејан Ковачевић. Иначе нам по Бањици пишу претеће графите "смрт Ракочевићима", а мојој мајци лупају на врата кад дође са посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)