ДАВОР И ДАЉЕ ТЕРЕТИ ЉУБАВНИЦУ: Ускоро завршетак судског процеса за четвороструко убиство у Јабуковцу, које је пре две године шокирало Србију

С. М. Јовановић

08. 11. 2021. у 10:00

У Вишем суду у Зајечару, након припремног рочишта, саслушавањем окривљених и сведока почело је суђење Давору Пернићу (36) из Јабуковца и Маји Бађикић (27) из Дупљана који су оптужени због убиства Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53) у засеоку Веља Вратне у Јабуковцу пре нешто више од две године.

ДАВОР И ДАЉЕ ТЕРЕТИ ЉУБАВНИЦУ: Ускоро завршетак судског процеса за четвороструко убиство у Јабуковцу, које је пре две године шокирало Србију

Кућа Казимировића у Јабуковцу и Маја Бађикић

Како "Новости" сазнају, судски процес за монструозно убиство Раје Казимировића и његових најмилијих врло брзо би могао да добије свој епилог и да буде окончан до краја ове године.

- Биће поновљен позив сведоцима који се нису одазвали рочишту и очекује се да буде окончан судски процес и да крајем године буду дате завршне речи - сазнајемо у Вишем јавном тужилаштву у Неготину, које ће тражити максималну казну, која је у тренутку извршења овог кривичног дела износила 40 година затвора.

Суђење које је почело две године након злочина и након неколико враћања на дораду оптужнице, коју је тек у септембру ове године потврдио Апелациони суд у Нишу, одвија се у Вишем суду у Зајечару с обзиром на то да су у Вишем суду у Неготину све судије поступале по овом предмету.

И Давор, који је месец дана после хапшења променио исказ и означио Мају као своју саучесницу, поново је на суђењу потврдио свој исказ тврдећи да му је помагала у злочину, да је и она пуцала у жртве и да је "типовала" Рају као човека пуног пара.

Раја је, иначе, важио као скроман и повучен човек који је са мајком живео на салашу изван Јабуковца, без струје. Није веровао у банке, па је новац, знало се, чувао у сламарици. Међутим, Пернић га није нашао. Након злочина у преметачини куће покупио је тек око 500 евра, али му је промакла торба са око 10.000 евра коју је касније пронашао у подруму Рајин син Ненад и предао полицији.

Маја, која се брани са слободе и уредно долази на суђење, на рочишту је негирала да је умешана у убиство Раје Казимировића и његових најмилијих. Ова жена, удата у Јабуковцу, која је признала у истрази везу са Пернићем, тврдећи да ју је на њу овај мушкарац претњама принудио, терети се за саучесништво у овом монструозном злочину.

Од почетка истраге Маја упорно тврди да није учествовала у злочину наводећи да је у време убиства, првобитно датираног на 7. август 2019, па на период од 7. до 9. августа, боравила на слави код својих родитеља у Дупљану.

Фото архива

Са злочином је повезује опушак цигарете пронађен скоро пола године након убиства и исказ Давора Пернића. Баш због тога ће бити саслушани и вештаци.

ДНК анализе оружја, које су обавили стручњаци Националног криминалистичко-техничког центра МУП, међутим, показали су да ни на оружју, ни на муницији нема Мајиног ДНК профила.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЖАС НА ПЕЦАЊУ: Звер обезглавила дечака (15)