ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА ДО 14. НОВЕМБРА: Даниелу Јањошу, једном од осумњичених за убиство ММА борца у Новом Саду, продужен притвор

Љ. П.

18. 10. 2021. у 09:18

НОВОСАЂАНИНУ Даниелу Јањошу (42), једном од осумњичених за пуцњаву 2. септембра у Новом Саду, у којој је убијен Урош Стефановић (27), ММА борац, а Горан Ковачевић Горанац (47) рањен, решењем ванпретресног већа Вишег суда у Новом Саду продужен је притвор до 14. новембра.

ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА ДО 14. НОВЕМБРА: Даниелу Јањошу, једном од осумњичених за убиство ММА борца у Новом Саду, продужен притвор

ХАПШЕЊЕ Детаљ из полицијске акције, Фото МУП

Ова мера изречена му је због особитих околности које указују на опасност од бекства, да постоје околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке, да постоје околности које указују да би осумњичени могао поновити, односно довршити кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Осумњичени Јањош је био у бекству, али се, после готово двонедељног скривања, 15. септембра увече у пратњи свог браниоца пријавио новосадској полицији. За пуцњаву у новосадском насељу Детелинара сумњичи се и Далибор Богдановић Боћа, бивши полицајац, који је још у бекству и за њим је расписана потерница. Обојица се сумњиче за тешко убиство и недозвољено оружје.

ТРАГОВИ

У возилу бегунаца, оштећеном од метака, нађени су и трагови крви, а вештачењем треба да се открије да ли је реч о Стефановићевој крви или је током потере новосадским улицама, у којој су наводно учествовали и Горанчеви пријатељи, рањен неко од нападача.

Стефановић је, подсећамо, убијен 2. септембра увече у Цанкаревој улици када је, како сазнајемо, буквално излетео и голорук стао испред Ковачевића да, као телохранитељ, заштити његов живот када су у њиховом правцу испаљени хици из, како се сумња, аутоматског оружја. Он је пао смртно погођен, док је Ковачевић рањен у леву подлактицу, и после указане лекарске помоћи у Ургентном центру је пуштен на кућно лечење.

За оружани напад одабрано је двориште са гаражама које Горанац користи за своја кола, јер се знало да неће моћи да се склони јер је опасано зидом.

Нападачи су пуцали из аутомобила „пежо партнер“ пикап, који је касније нађен на путу за Руменку, а сумња се да је Јањош био за воланом тог аутомобила.

Осумњичени Јањош, који је дипломирао на Факултету за спорт и физичку културу се, како сазнајемо, неколико година бавио стрељаштвом и био је јуниорски репрезентативац у гађању пиштољем. Тренирао је у неколико клубова, а у једном је пуцао две сезоне и био успешан. Пре пет-шест година је, сазнајемо, престао да долази, а у клубу не знају где је и шта после тога радио и чиме се бавио.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)