ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ 40 ГОДИНА: Окончано суђење Сенаду и Мубери Муховић из Сјенице за убиство Анела Папића

Н. КОЧОВИЋ

28. 09. 2021. у 20:39

ИЗНОШЕЊЕМ завршне речи пред Вишим судом у Новом Пазару окончано је суђење Сенаду (38) и Мубери (36) Муховић, супружницима из Сјенице, оптуженим да су у јуну 2017. године у саизвршилаштву свирепо убили Анела Папића (32). Првостепена пресуда биће им изречена 5. октобра.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ 40 ГОДИНА: Окончано суђење Сенаду и Мубери Муховић из Сјенице за убиство Анела Папића

Сенад и Мубера Муховић и Анел Папић (десно)

Заменик вишег јавног тужиоца Едис Арифовић у завршној речи затражио је од судског већа да оптужене прогласи кривим и осуди их на 40 година затвора, јер је, како је оценио, током главног претреса, поткрепљена доказима и изјавама сведока, утврђена њихова кривица. Он је истакао да су супружници планирали и с умишљајем убили Папића из безобзирне освете.

Заступник оштећених додао је да се породица Папић придружује кривичном гоњењу оптужених, а да ће право на накнаду штете потражити у парничном поступку.

Анелов отац Ахмо затражио је од суда да максимално казни убице његовог сина.

- И то је мало. Они ће из затвора изаћи, а мој син се никада неће вратити. Немам дилему, нико у Сјеници нема дилему да су ми они убили сина, оставили унучад без оца, жену без мужа и свима направили пакао од живота. Имам поверења у суд - поручио је Ахмо.

Браниоци окривљених затражили су од судског већа да њихове клијенте ослободе оптужбе, као и да их пусти да се бране са слободе, јер тужилаштво током истраге и главног претреса није успело да докаже њихову кривицу. Додали су да тужилаштво није успело да поткрепи наводе из оптужнице конкретним доказима, већ је користило наводе са друштвених мрежа и из таблоида.

Оптужени нису износили завршне речи, прихватајући одбрану њихових бранилаца, али је Сенад кратко поручио да му је жао због смрти Папића.

Супружници се терете да су 23. јуна 2017. године Анела, Мубериног љубавника, намамили у атар села Понорац, а потом га напали и убили, задавши му 27 удараца тупим предметом у главу и тело. Сумња се да су Анела, док је вероватно још био жив, одвукли до оближњег шипражја и покушали да га спале. Тело Папића пронађено је дан касније, а Сенад и Мубера су, у међувремену, већ побегли у Немачку, одакле су преко рођака и путем медија поручивали да нису убили Папића. Ухапшени су десетак дана касније, приликом уласка у Србију на граничном прелазу Хоргош.

БРАНИЛА СЕ ЋУТАЊЕМ

ИАКО су најављивали да ће тужиоцу испричати све, Муховићи су се током истраге бранили ћутањем. Исту праксу Мубера је наставила и током суђења, бранећи се ћутањем, док је њен супруг изнео одбрану тврдећи да није убио Папића и да не зна о коме се ради.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)