ВЕСКОВИЋ - ДНК ТРАГ НАМЕШТЕН: Суђење за убиство Блажа Ђуровића (39) на Душановцу 2018.

Ј. Д. Љ.

23. 09. 2021. у 20:09

СУЂЕЊЕ двојици оптужених за убиство Блажа Ђуровића (39) 10. марта 2018. године на Душановцу настављено је у четвртак пред Вишим судом у Београду испитивањем вештака за ДНК Душана Кецкаревића, који је одговарао на питања бранилаца оптужених Дарка Весковића и Немање Иванова о могућностима да ли су нађени ДНК трагови могли да буду уништени.

ВЕСКОВИЋ - ДНК ТРАГ НАМЕШТЕН: Суђење за убиство Блажа Ђуровића (39) на Душановцу 2018.

Фото: П. Митић/МУП

Они су оптужени да су из аутоматске пушке са 29 пројектила, из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил.

Међутим, пронађен је део јакне, који није изгорело у том пожару - рукав, па је одбрана тражила да се уради комбиновано ДНК вештачење како би се утврдило да ли су ватрогасци приликом гашења пожара противпожарним средствима могли да униште нађени ДНК, који према досадашњим вештачењима, припада Весковићу.

Он и његова одбрана тврде да су његови ДНК трагови намештени, а он негира кривично дело.

Поступајући тужилац Ненад Стефановић се том предлогу за комбиновано вештачење успротивио, а суд га је одбио, као и неколико других предлога. Вештак Кецкаревић је тим поводом напоменуо да ни варикина, као најјаче средство за прање, не би могла да уништи ДНК.

Весковић и Иванов се терете као саизвршиоци у тешком убиству и обојица су у притвору три и по године и негирају убиство Ђуровића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)