ТУЖИЛАЦ ИЗМЕНИО ОПТУЖНИЦУ: Судија Цвејић - Изношењем доказа током суђења промењено чињенично стање

С. Костић

21. 09. 2021. у 08:33

У ВИШЕМ суду у Сремској Митровици јуче није одржан главни претрес, на којем се суди Марку (55) и Лазару (20) Јовишићу као и Алекси Мрђи (20) из Старе Пазове, због отмице Петра Митровића (14) из Старе Пазове.

ТУЖИЛАЦ ИЗМЕНИО ОПТУЖНИЦУ: Судија Цвејић - Изношењем доказа током суђења промењено чињенично стање

Фото:

Како каже судија Милица Цвејић, до одлагања је дошло јер је тужилаштво поднело измењен оптужни акт, са којим тек треба да се упознају одбрана, али и судија. Суђење које траје годину дана приводи се крају, а следећи главни претрес заказан је за 11. октобар.

Према отпужници, коју је подигло тужилаштво, Марко и његов старији син Лазар, али и младићев пријатељ Алекса, окривљени су да су 27. октобра 2019. отели Митровића и држали га заточеног у напуштеној викендици у Белегишу.

- Током суђења чињенично стање је промењено изношењем доказа и вештачењем. Сматра се да није било онако како је првобитно написано у оптужници, и зато је дошло до измене оптужног акта. Правна квалификација је остала иста и тројица окривљених су и даље у притвору - појашњава судија Цвејић.

Отмица дечака потресла је јавност када се пронела вест да је тог октобра пола сата пре поноћи у Улици Бранка Радичевића у Старој Пазови нестао Петар. Дечака који је био на бициклу, како се наводи у оптужници, пресрели су Јовишићи, Лазар и његов тада малолетни седамнаестогодишњи брат Н. Ј., као и њихов друг Алекса, а затим га отели и везали, да би га путничким аутомобилом "фијат пунто" одвезли у напуштену викендицу где су га држали неколико сати. У недовршеној кући у близини Дунава на дечака је мотрио најстарији Јовишић.

Петрову отмицу пријавила је мајка, којој је била сумњива телефонска комуникација са њим, а оперативним радом полиције дечак је за мање од 24 сата, неповређен, враћен својим родитељима.

И против најмлађег Јовишића (18), који је у то време био малолетан, води се судски поступак за малолетна лица у Вишем суду у Сремској Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)