ШУТ У ГЛАВУ БИО КОБАН ЗА СТЕФАНА ФИЛИЋА: Наставак суђења за смрт младића из Велике Плане, родитељима требало челично срце да слушају вештаке

Novosti online

19. 09. 2021. у 20:00

СУЂЕЊЕ за убиство тинејџера Стефана Филића (18) из Велике Плане настављено је јуче у Вишем суду у Смедереву саслушањем комисије вештака са Института за судску медицину.

ШУТ У ГЛАВУ БИО КОБАН ЗА СТЕФАНА ФИЛИЋА: Наставак суђења за смрт младића из Велике Плане, родитељима требало челично срце да слушају вештаке

Ресторан испред ког је убијен Стефан / Фото архива

Они су потврдили да је тинејџерова смрт наступила насилно након задобијених повреда у пределу главе током критичне туче 2. фебруара 2020. године. Др Богдановић и др Савић су недвосмислено потврдили да је Стефан добио више удараца у главу, углавном песницама, али да је главни узрок смрти нагла ротација главе и хиперекстензија мозга која је довела до оштећења и кидања продужетака нервних ћелија и можданице, а што је последица прејаког шута у главу такозваним обувеним стопалом који је Стефану задао Никола Бојовић у тренутку кад је Стефан непомично лежао.

Вештаци су такође потврдили да Стефан није имао никакву аномалију која би могла бити узрок смрти, а такође су потврдили и да су сви ударци били у кратким интервалима, односно да су му задавани један за другим.

С обзиром на то да је јуче оправдано одсуствовао судски вештак Ћирковић, те нису могли да се репродукују снимци са сигурносних камера који су достављени од стране НКТЦ, суд је донео одлуку да се на следећем претресу који је заказан за 25. октобар вештаци изјасне да ли је неки од удараца песницом у главу у директној вези са смрћу Стефана Филића. Суд је донео и одлуку да се у присуству лекара извештаче и повреде нанете Андрији Филићу и Милану Рисимовићу, као и евентуалне повреде осталих учесника.

Никола Б. и Митар П. / Архива

Како прича тетка убијеног Стефана, Јаворка, породица је присуствовала овом рочишту, а колико су могли да разумеју медицинску терминологију, Стефан би највероватније био жив и поред толиких удараца да није било зверског шута у главу од стране Николе Бојовића који је итекако морао бити свестан своје снаге у том тренутку, с обзиром да се активно бавио фудбалом.

- Након изнетог мишљења стручњака, Бојовић је и затражио кратко одсуство правдајући одласком у тоалет, након чега се убрзо вратио и мирно посматрао ток поступка до краја, вероватно свестан дела које је учинио. Што се нас породице тиче, мислим да је сувишна свака реч. Требало је оцу и мајци много снаге и челично срце да слушају о повредама које су нанете њиховом недужном детету и да све то поднесу. Тешко је, али као што сам већ рекла, Стефан нам даје снагу да издржимо, да се боримо да правда буде спроведена и да сећање на њега никад не престане - наводи она.

Архива

Нападнут јер је хтео да заштити брата

Стефана Филића су 2. фебруара прошле године испред клуба “Бродолом” напали две године старији младићи. Претходно су се устремили на његовог млађег брата, а када је Стефан стао у његову заштиту покушавајући да смири ситуацију, уместо да одустану, нападачи су се устремили на њега. Пао је на земљу, а они су наставили да га ударају и шутирају. Насилници су затим побегли, а пролазници су позвали полицију и Хитну помоћ која је Стефана са тешким повредама превезла у болницу “Стефан Високи” у Смедеревској Паланци, али је због тежине повреда, одмах морао бити транспортован у Београд. Упркос борби лекара Стефан је преминуо.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Жесток руски напад, погођен аеродром - Крстареће ракете падале по ваздухопловној бази (ФОТО/ВИДЕО)