НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗБОГ ПАЉЕЊА АМБАСАДЕ САД: Жандармерија окаснила

С. Ј. М.

16. 09. 2021. у 19:35

СУЂЕЊЕ некада високим полицијским функцинерима Слободану Вуколићу, Стевану Бијелићу, Младену Курибаку, Зорану Рашковићу и Бојану Марковићу, за кривично дело изазивање опште опасности када је 2008. запаљена амбасада САД, настављено је јуче у Вишем суду саслушањем сведока Драгана Богосавца и Миладина Деспотовића.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗБОГ ПАЉЕЊА АМБАСАДЕ САД: Жандармерија окаснила

Фото: Архива Новости

Богосавац, који је тад био начелник Управе саобраћајне полиције, испричао је да је те вечери полицијска јединица која је обезбеђивала амбасаду трпела напад хулигана и да је Рашковић позвао Жандармерију да интервенише, али се они нису одмах појавили. Казао је и да нико од оптужених те вечери ни на који начин није саботирао рад полиције.

Фото: Архива Новости

Деспотовић, који је тад био заменик начелника београдске полиције, казао је да није чуо да је неко наређивао Вуколићу, који је те вечери био руководилац у командном штабу, али да је било сугестија шта је најбоље да се ради кад је нападнута амбасада.

- Вуколић је наредио Рашковићу да изведе Жандармерију и овај их је истог момента позвао. Јавио им је наређење и тад се веза прекинула. Није могао да је поново успостави наредних 15 минута. Да ли је човек са друге стране чуо шта му је рекао, не знам, али је жандармерија интервенисала тек после 20 минута - каже Деспотовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)