ОГЊЕН НИЈЕ КРИВ ЗА АЛЕКСИНУ СМРТ? Камере нису забележиле контакт између осумњиченог и фудбалера који је ударен флашом у главу

Ј. Ћосин

02. 09. 2021. у 09:11

НАЦИОНАЛНИ центар за криминалистичку форензику МУП-а Србије је вештачењем снимака туче из алексиначког ресторана "Оаза" потврдио да је Алекса Стојменовић (25) пао после ударца у врат, који му је задао један од гостију, али да до контакта између њега и Огњена Петковића (18), осумњиченог за смрт овог младог фудбалера, заправо није ни дошло.

ОГЊЕН НИЈЕ КРИВ ЗА АЛЕКСИНУ СМРТ? Камере нису забележиле контакт између осумњиченог и фудбалера који је ударен флашом у главу

Фото принтскрин

У истом налазу се наводи да је Петковић, који је већ 107 дана у притвору, замахнуо десном руком према Стојменовићу, али да до контакта није дошло. Након ударца предметом, највероватније флашом зелене боје, Алекса је посрнуо и пао. По положају тела особе која стоји иза њега са леве стране утврђено је да му је она задала ударац у врат. Гост, који је флашу држао десном руком, ударио је Алексу у врат са леве стране, испод потиљка - наводи се у закључку вештака.

Породица Петковић од самог привођења њиховог сина тврди да се истина прикрива и да је Огњен невин. Они су тражили да он буде пуштен из притвора, тврдећи да су на снимцима уочили да један гост иза жардињере узима пивску флашу, којом је Алекса ударен, и кришом је даје другом госту да је склони.

Фото. Ј. Ћ./приватна архива

- Тражили смо од заменице вишег јавног тужиоца у Нишу да детаљно прегледа ове снимке, које је добила на почетку истраге, као и да за Огњена предложи укидање притвора, али је она то упорно одбијала да учини. На једном снимку се види како домаћин славља и Миљана Станковић, која је стајала тик поред Алексе када је ударен, стоје поред полицајца док пише извештај. Тражили смо да она буде саслушана као кључни сведок, али је тужилаштво то игнорисало, док је Виши суд у Нишу без доказа нашем сину продужавао притвор - каже Данијела Петковић, мајка осумњиченог Огњена.

Ипак, најновији налаз вештака форензичке струке улива им наду да ће њихов син ускоро бити пуштен из притвора.

- Наши адвокати су поново поднели захтев за укидање притвора и Вишем и Апелационом суду у Нишу, чим су добили мишљење Националног центра за криминалистичку форензику. Међутим, Тужилаштво је, према нашим сазнањима, затражило додатно мишљење на овај налаз, тако да се сада чека тај одговор, а за то време, мој син уместо да 1. септембра као сва деца крене у школу, он већ 107 дана лежи невин у притвору - каже, за "Новости", Данијела.

До закључења овог издања "Новости" из Тужилаштва нису одговорили на наша питања хоће ли форензички налаз, који је освануо и у медијима, утицати на даљи ток истраге, као и да ли ће се Огњен у наставку поступка бранити са слободе.

ПРЕМИНУО У БОЛНИЦИ

АЛЕКСА Стојменовић (на слици) је преминуо у нишкој болници од ударца задобијеног у тучи 16. маја ове године, на рођенданској прослави у ресторану. Он је пао, изгубио свест и после неколико сати је подлегао повредама. Након трагедије ухапшен је Огњен Петковић, због сумње да је младићу задао кобни ударац у врат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)