УБИО СТАРИЦУ ИЗ ОСВЕТЕ ИЛИ ЈЕ МОТИВ НЕШТО ДРУГО? Синиша који је убио комшиницу која га је пријавила за крађу дрва, поново пред судом

Ј. Ћ.

03. 08. 2021. у 16:01

АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу укинуо је пресуду Вишег суда којом је Синиша Бранковић (51) из околине Сокобање осуђен на 20 година робије због убиства комшинице Винке Стојановић (68), а у поновљеном поступку требало би да се установи шта је био прави мотив стравичног убиства.

УБИО СТАРИЦУ ИЗ ОСВЕТЕ ИЛИ ЈЕ МОТИВ НЕШТО ДРУГО? Синиша који је убио комшиницу која га је пријавила за крађу дрва, поново пред судом

Фото В. Ђ./Приватна архива

Синиша Бранковић из села Раденковац поново ће се наћи пред Вишим судом у Нишу 20. септембра, јер је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду донету 3. марта којом му је због тешког убиства изречена казна затвора од 20 година.

Како је током поступка доказано, он је 7. маја 2020. године на свиреп начин убио комшиницу Винку Стојановић. Несрећној жени ножем чија је оштрица била дужина 12.5 центиметара, нанео је девет убода углаву и врат, повреде по рукама, ударао је чашом а затим јој наглим увртањем главе и врата нанео повреду кичмене мождине која је била смртоносна.

Тужилаштво је дело оквалификовало као тешко убиство из безобзирне освете јер је Синишу Винка пријавила за крађу дрва због чега му је суђено пред алексиначким судом. Међутим, жртва је затечена са задигнутом сукњом и скинутим доњим вештом, а постојале су и повреде у вагиналној регији што је наводило на сумњу да је мотив стравичног злочина нешто много горе од освете због дрва. Да би мотив био јасан, Апелациони суд одлучио је да предмет врати на поновно одлучивање сугеришући Вишем суду да у поновљеном поступку поново размотри мотив стравичног злочина, што би могло утицати и на висину изречене казне.

Коментаришући укидање првостепене пресуде Бобан Стојановић, син свирепо убијене жене, каже да верује да ће се овога пута истина у потпуности обелоданити.

- Нисам био задовољан двадесетогодишњим затвором, залагао сам се да му буде изречена доживотна робија. То је страшан злочин, ушао је у кућу и убио ми мајку без икаквог повода. Очекујем да ћу бити позван на суђење и надам се да ћу имати прилику да кажем да желим да читав живот проведе иза решетака. Признајем да ће ми тешко бити да га опет видим после свега што ми је учинио без обзира на то што смо му и ја и мајка увек били при руци за све што му је било потребно. Искрено се надам да ће завршити на доживотној робији и да га моје очи више неће видети – казао је Стојановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)