УКИНУТА ПРЕСУДА МИЛКУ ЈОСИФОВУ: Понавља се суђење за превару глумца Зорана Цвијановића

Ј. Д Љ.

30. 07. 2021. у 15:47

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду укинуо је пресуду којом је филмски продуцент и бизнисмен Милко Јосифов зимус био ослобођен од оптужби за превару познатог српског глумца Зорана Цвијановића, као и Небојшу Вранеша.

УКИНУТА ПРЕСУДА МИЛКУ ЈОСИФОВУ: Понавља се суђење за превару глумца Зорана Цвијановића

Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Овом одлуком наложено је понављање суђења Јосифову у Првом основном суд у Београду, како би суд утврдио битне чињенице које су изостале у првостепеној пресуди.

Јосифов је оптужен да је преваром довео у заблуду Цвијановића и Вранеша да би му преписали уделе у њиховом заједничком предузећу „СЕТ рециклажа“ 2007. године које им никада није вратио.

- Сумња се да је на тај начин прибавио противправну имовинску корист као вредност поменутих удела у капиталу привредног друштва, што укупно за оба преноса износи 443.374.000 динара, али и за остварену добит од пословања привредног друштва која се, само у периоду од 2010. године, односно 2013. до 2019. године кретала у распону од 97.973 евра до 3.072.016 евра годишње, наневши тиме оштећенима штету у укупном износу, како за вредност пренетог капитала, тако и измакле добити - наводи се поред осталог у оптужници против Јосифова.

У образложењу одлуке Апелационог суда, наводи се да се основано жалбом тужиоца указује да је неприхватљив закључак првостепеног суда који је у потпуности прихватио одбрану Јосифова, сматрајући да је она потврђена неспорним писменим доказима који су током поступка прибављени од АПР, као и пресудама Привредног суда у Београду које се односе на статусне податке о променама оснивачке структуре у привредним друштвима „С.Е. Траде“ и „Сет Рециклажа“.

У највећем делу разлога побијане пресуде првостепени суд објашњава формални статус оштећених, односно да чињеницно стање није потпуно утврђено.

Тачније, првостепени суд је приликом доношења ожалбене пресуде занемарио друге изворе сазнања, као што су искази сведока и други законити докази, у погледу доказивања одлучне чињенице о сувласништву у фирми оштецених и окривљеног.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)