СУЂЕЊЕ НИКОЛИ МАЛБАШИ: Вештак оборио тврдње о нападачу са задњег седишта

С. Ј. М.

16. 06. 2021. у 17:29

МЕДИЦИНСКИ вештак Зоран Станковић оборио је данас својим налазом у Вишем суд тврдње оптуженог, бившег фудбалера Партизана Николе Малбаше, али и оштећеног Игора Нешковића, да га је ножем у груди убо непознати човек, који је седео на задњем месту иза сувозача.

СУЂЕЊЕ НИКОЛИ МАЛБАШИ: Вештак оборио тврдње о нападачу са задњег седишта

Никола Малбаша

Станковић је анализирајући повреде регистроване у медицинској документацији утврдио да су оне могле настати само од особе која се налазила на месту сувозача. У овом случају ту је седео управо оптужени Малбаша, којем се суди за покушај тешког убиства Нешковића у јулу прошле године.

Судски вештак је на питање судије искључио могућност да је Нешковићу повреде грудног коша и руку могао да нанесе неко ко је седео позади иза Малбаше.

- У том случају повреде би биле на другим местима, вероватније у десном делу трбуха, јер би нападачу који у десној руци држи нож сметао наслон сувозачевог седишта. Такође би позади на поду и седишту било трагова крви, који нису нађени - казао је Станковић, искључивши могућност да је Нешковић, како је рекао изузетне грађе, развијеног костура и мишића и ухрањен могао да се целом дужином горњег дела тела провуче између седишта и задобије повреде на начин како је раније описао у суду.

Станковић је рекао да је читао Нешковићев исказ из истраге да га је убо човек који је седео позади, али да он није имао утицаја на његово вештачење, јер се руководио и базирао на медицинским документима у којима су прецизно описане повреде, правац пружања убодне ране у грудима, како и повреде сечивом ножа по рукама.

Такође је навео да су повреде по рукама Нешковића одбрамбене, настале када је штитио своје тело и отимао се око ножа, а не приликом вађења ножа из груди, како је Нешковић у суду испричао да су му лекари у болници рекли.

- Те повреде су бројне. Засецање артерије на левој подлактици није нането истим потезом кад и убодна рана у груди, која је нанета шиљком и оштрицом ножа. Повреда подлактице је нанета само сечивом, што указује да се ради о другом атаку ножем. Посекотина те артерије је тешка повреда опасна по живот због наглог и брзог отицања крви. Ако се не заустави долази до губљења свести, а ако се хируршки не збрине и до смрти због искрварења.

После сведочења вештака одбрана је тражила да суд наложи рекнструкцију догађаја да се утврди да ли је Нешковић могао да прође између седишта, док се тужилаштво успротивило наводећи да се налаз вештака заснивао на медицинској документацији и да је био децидан да такве ране под тим угловима може да нанесе искључиво неко са места сувозача.

Малбаши је јуче судско веће одбило захтев да добије меру напуштања стана и он остаје у притвору, како не би поновио дело и због опаснсти од бекства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)