НЕСРЕЋА КОД ЛОЗНИЦЕ: Воз ударио у фрезу, возач тешко повређен

В.М.

16. 05. 2021. у 15:19 >> 20:31

НА пружном прелазу у Горњој Ковиљачи, код Лознице, теретни воз је ударио Милана М. из оближњег села Трбушнице, који је возио фрезу, потврђено је "Новостима".

НЕСРЕЋА КОД ЛОЗНИЦЕ: Воз ударио у фрезу, возач тешко повређен

Фото Инстаграм

Мештани Трбушнице, код Лознице, Милан Н. пребачен је јуче хитно у лозничку Општу болницу, пошто је на фрезу коју је возио налетео воз који се кретао из правца Шапца према Зворнику, на делу пруге Рума - Шабац - Лозница - Мали Зворник. Воз је, како сазнајемо, ударио на део фрезе где је седео возач, који је том приликом добио тешке телесне повреде, како кажу у полицији. Повреде, срећом, нису опасне по живот. Срећа је и што фреза није потпуно била на прелазу, већ на једном делу.

Удес се догодио на пружном прелазу без рампе, недалеко од школе у Горњој Ковиљачи, где је потребан баш добар опрез возача. Пружни прелаз је, наводно, прописно обележен. Само неколико стотина метара даље, ка Малом Зворнику, постоји пружни прелаз са рампом, а потом има још један без рампе, између села Брасина и Доња Борина.

Возови, иначе, пуштају благовремено сирену када следи прелаз на оваквим местима. Свако опуштање возача може да буде кобно. На овим прелазима било је, последњих година, више удеса због непажње возача. Сада би возачи, кажу мештани, морали да буду још опрезнији, јер је пруга комплетно реконструисана, па возови иду брже.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)