ВЕШТАК РАЗОТКРИО ИСТИНУ: Родбина погинулог узалуд "опростила" возачу који је усмртио Екрема Алимановића, власник "форда" није изазвао удес

Ј. Ћ.

14. 05. 2021. у 20:32

На суђењу Николи Славковићу (29), оптуженом да је 7. децембра 2019. године изазвао удес у којем је страдао Екрем Алимановић (49) из Лесковца, вештак саобраћајне струке Дејан Богићевић недвосмислено је потврдио да сада покојни човек није крив за изазивање несреће.

ВЕШТАК РАЗОТКРИО ИСТИНУ: Родбина погинулог узалуд опростила возачу који је усмртио Екрема Алимановића, власник форда није изазвао удес

Архива

Иако је његова породица на претходном ричишту тврдила супротно, вештак је рекао да је на основу трагова на лицу места установљено да "форд" којим је управљао Алимановић, није прешао у леву коловозну траку, како се брани и оптужени Славковић, а у чему га подржава и Екремова родбина, иако су у истрази изнели сасвим супротне исказе.

Наиме, Алимановићев син Кристијан је раније пред судом порекао све што је казао на саслушању пред тужиоцем, да је аутомобил био осветљен у тренутку несреће, да су он и деда носили заштитне прслуке и да је отац окривљеног долазио у њихову кућу и нудио око 30.000 евра да Никола не иде у затвор.

Славковић се терети да је возећи под дејством алкохола и под утицајем кокаина, својим возилом марке БМВ, брзином од 84 километра на час, прешао из десне у леву саобраћајну траку и ударио у "форд" којим је управљао Екрем, док су његов син Кристијан и таст Назир гурали возило које се покварило. Од силине ударца, оба возила су одбачена и то на супротне стране коловоза, а БМВ се преврнуо на кров. Екрем је на месту остао мртав.

- Трагови пронађени на лицу места указују да се незгода догодила у траци којом су се кретали оштећени. Евидентиран је траг гребања на коловозу, који потиче од "форда", тачније од последица деформације предњег левог дела овог возила приликом судара са Славковићевим возилом - објаснио је вештак.

ПРЕДСТОЈИ ЈОШ ЈЕДНО СВЕДОЧЕЊЕ

ВЕШТАК је нагласио да се разлог преласка на леву страну коловоза не може утврдити, да то може бити недостатак пажње, нека радња, алкохол или збир различитих фактора. Суђење ће бити настављено саслушањем још једног сведока, возача који је први стигао на место несреће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)