МОЛИО ЈЕ ДА МУ ПРВО СПАСУ ПСА: Драма током пожара у Новом Саду, уплашени човек са прозора дозивао у помоћ! (ФОТО)

Novosti online

08. 05. 2021. у 15:52

- ВРАТИЛА сам се из продавнице и видела како густ дим излази из зграде.

МОЛИО ЈЕ ДА МУ ПРВО СПАСУ ПСА: Драма током пожара у Новом Саду, уплашени човек са прозора дозивао у помоћ! (ФОТО)

Фото: Љ.П.

У животу се нисам тако уплашила јер ми је ћерка остала заробљена у стану - каже Татјана, станарка зграде у Улици Стевана Христића у Новом Саду у којој је око 11 сати данас избио велики пожар.

Ватрена стихија прогутала је стан у приземљу зграде и проширила се на други стан у приземљу, а густ дим проширио се кроз цео објекат због чега станари нису могли да изађу напоље, те су их експресно евакуисали припадници ватрогасно-спасилачке бригаде.

Како каже Татјана, која с породицом живи на четвртом спрату ове зграде, отишла је до продавнице док је чекала да се супруг врати кући, а ћерка је остала у стану. Када се вратила испред зграде видела је густ дим и успаничила се.

- Инстинктивно сам позвала ћерку, она ми је рекла да је тата стигао кући и да се ни случајно не пење горе, да ће они одмах изаћи из стана - прича Татјана.

У том тренутку испред зграде је стигло пет ватрогасних камиона.

- Одмах су разбили улазна врата зграде да би станари лакше излазили. Тада сам приметила комшију са 3. спрата како стоји на прозору и држи пса у рукама и мокар пешкир преко лица. Пошто је његов стан у линији изнад стана који је изгорео, код њега се изгледа накупило највише дима па није могао да изађе. Јако се уплашио и дозивао је помоћ - препричава Татјана детаље драме.

Фото: Љ.П.

Како каже, ватрогасци су смиривали узнемиреног мушкарца, говорили му да стижу по њега, а он је у страху молио само да му прво спасу пса.

- Ја сам му рекла "ево чекам га, пусти га" и он ми је добацио свог пса. Једва сам га некако ухватила у наручје, али сам повредила руку и он ми је испао на земљу, али на сву срећу није му ништа, само се уплашио. За то време ватрогасци су извели комшију - прича она.

Како каже ситуација је деловала јако драматично, али сада када хладне главе гледају све, сем материјалне штете није било никакве трагедије.

- Захвални смо ватрогасцима, спасили су нас муњавитом акцијом. Верујем да нико не би изгорео, али би сигурно неко страдао од дима - каже она и додаје да је комшија у чијем стану је избио пожар "проблематичан" и да се станари жале на њега јер скупља разне сировине у стану, па се лети одатле шире непријатни мириси.

Истрага пожара још је у току, не искључује се могућност да су пожар изазвале неисправне инсталације, али ни то да је неко намерно убацио пикавац или шибицу кроз отворени прозор стана.

Фото: Љ.П.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)