У ГРЧКОЈ РАСПИСАНА ПОТРАГА ЗА КИКИКИНЂАНИНОМ: Радована траже две полиције, Интерпол и грађани

Р. Ш.

01. 06. 2023. у 18:10

ВЕЋ два дана у Грчкој траје интезивна потрага за Радованом Јурачићем (44) из Кикинде који се из те земље последњи пут породици јавио у понедаљак увече. У потрагу су укључени и српска полиција и Интерпол. Међутим, његова породица, супруга Драгана (32), мајка, брат и сестра, од понедељка увече више немају никаквих информација о његовом кретању.

У ГРЧКОЈ РАСПИСАНА ПОТРАГА ЗА КИКИКИНЂАНИНОМ: Радована траже две полиције, Интерпол и грађани

Foto: Фејсбук

Радован је у понедељак увече, када је из Атине бродом кренуо на Кос, телефоном причао са супругом Драганом и обећао да ће се јавити ујутро, када стигне на одредиште. Међутим, није се јавио ни ујутро нити је после тога одговарао на њене телефонске позиве.

- Обећао је да ће се јавити ујутро, око шест сати, када стигне на Кос, али се није јавио. Онда сам ја звала њега, а звала га је и сестра, али се није јављао. У понедељак смо причали око 20 сати и од тада више ништа не знао о њему – наводи Радованова супруга Драгана.

Како смо већ извештавали, Кикинђанин је из родног града отишао у Грчку с намером да на острву Кос, где му већ дуго живи кум и где је и раније одлазио и радио сезонске послове, и сада нађе неки посао. Радован је и раније одлазио у иностранство и увек се јављао и био у контактсу с породицом.

Foto: Фејсбук

Радован Јурачић нестао у Грчкој

- Није уобичајнео да се он јави. Увек се уредно јављао, па смо се зато у уторак ујутро забринули што нам се није јавио. Још већа брига је што се није јављао целог дана, па, нажалост, све до данас – очајна је Драгана Јурачић.

Она је најпре на друштевним мрежама објавила да сумња на нестанак мужа, а након тог апела за помоћ, одмах се обратила и надлежним службама. Са нестанком Радована Јурачића упознати су наш МУП, амбасада Србије у Гркчој и полицијске станице на острвима Кос и Родос, јер је на овом последњем, наводно, био лоциран његов мобилни телефон. Драгана каже да су је контактирали из наше амбасаде у Грчкој, али још нико нема нових информација о њеном мужу. И велики број грађана Србије укључен је у потрагу за Радованом Јурачићем, највише преко Фејсбук група "Грчка инфо", "Грчка Уживо" и "Ливе фром Грееце".

- У потрази учествују српска, грчка полиција и Интерпол. Центар истраге је на острву Кос. Оглашен је нестанак преко Миссинг Алерт-а са острва Кос. Потражња је оглашена по многим групама на Родосу. О овом случају биће речи у емисји „Светло у тунелу“ која се бави несталим особама. Све што је било могуће до сада је учињено - написао Србин из Грчке Р.Б.

ТЕШКО ЧЕКАЊЕ

Радован Јурачић са супругом Драганом има двоје деце, ћерку од пет и сина од 11 година. Осим њих, у Кикинди га чекају и мајка, сестра, брат и бројни пријатељи. Сви мучи неизвесност чекања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

22 ГОДИНЕ БРАКА Глумица први пут после развода: Одлучила сам да будем добро!