КУМО, СВИ СУ У КУЋИ МРТВИ: Потресни детаљи смрти дечака из Малог Зворника - Млађи брат скочио кроз прозор и дошао по помоћ

Novosti online

24. 09. 2022. у 21:35

У ЈЕЗИВОЈ трагедији која се догодила јуче код Малог Зоврника настрадао је дечак (9) који се угушио у породичној кући Аметовића, а кума породице открила је језиве детаље овог ужаса.

КУМО, СВИ СУ У КУЋИ МРТВИ: Потресни детаљи смрти дечака из Малог Зворника - Млађи брат скочио кроз прозор и дошао по помоћ

Фото: РТС принтскрин

Наиме, Катица Кољибабић кума породице прва се са својим супругом појавила на месту несреће и затекла језив призор, мртвог дечака и његове продице која је лежала без свести у трошној кући.

Подсетимо, о петочланој породици Аметовић, која живи у тешким условима, наш лист писао је почетком ове године. Драган се сам, иако начетог здравља, бринуо о деци, а има још седмогодишњег сина и трогодишњу ћеркицу.

На сву муку сада их је задесила и велика трагедија. Према речима њихове куме Катице Кољибабић, прекјуче је Аметовићима због дуга искључена струја, па је Драган укључио агрегат, а иначе, има шпорет и греју се на дрва. Сви су спавали на спрату, отац у једној, а деца у другој соби, док је агрегат био у приземљу.- Око пет сати, мене и супруга, живимо неких стотинак метара од Аметовића, пробудио је Драганов седмогодишњи син и рекао да су у кући сви мртви. Одмах смо отишли тамо, нажалост, старији дечак је већ био мртав, кум Драган је гледао, али није давао друге знаке живота. Супруг је старију девојчицу нашао на поду, подигао је на кревет и она је само рекла да не може на ноге, а млађу је узео у наручје и донео код нас. Звали смо полицију и Хитну помоћ - наводи потресне детаље Катица.

 НИСУ ЖИВОТНО УГРОЖЕНИ

Према речима Драгане Митровић, портпаролке Опште болнице Лозница, отац и ћерка су хоспитализовани.

- Мушкарац рођен 1983. године и девојчица од 11 година довезени су санитетом из Малог Зворника. Он се налази у јединици интензивне неге, а она на одељењу педијатрије. Њихово стање се прати, засад су у стабилном стању и нису животно угрожени - казала је она.

Дуг покојног Драгановог тате

- Њима је искључена струја због дуга који је направио Драганов покојни отац. Он је укључио агрегат да би имао струју у кући и убацио га је у доњу просторију. Кућа нема оџак, само неке цеви, па се дим негде вероватно провукао и почео да их гуши у сну. Трагедија, шта друго да кажем - прича узнемирено Катица, код које су сада смештени најмлађи чланови породице

Она објашњава и да се Драганов седмогодишњи син пробудио и кад је видео шта се дешава, он је са спрата кроз прозор скочио на фотељу која се налази испред куће и онда отрчао до ње по помоћ.

Посвећен отац, сам се брине о деци

Драган Аметовић се сам бринуо о деци, а као да није било доста што је овај човек сплетом околности остао неписмен, завршио је само два разреда основне школе, него му је на врат живот натоварио болест због које је морао на операцију стомака, прегурао је два инфаркта, а на све то га је напустила супруга кад су почели његови здравствени проблеми, због којих није више могао да обавља послове којима је прехрањивао породицу. Вест о трагедији одјекнула је овим крајем, а сви се надају да ће се отац и ћерка опоравити и да ова већ велика несрећа неће бити још већа. Иначе, упућени у судбину породице кажу да је Драган пожртвован отац и да се најбоље што је могао у тако тешким условима старао о деци.

БОНУС ВИДЕО -  УЖАС У НИШУ: Сумња се да је муж избо жену, па себе

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Данас пада цена горива - ево колико ће појефтинити дизел, а колико бензин