ВИШЕ ЈЕ У ЗАТВОРУ НЕГО КОД КУЋЕ: Комшије кажу да их је Владица у чијем је стану у пожару страдала жена био проблематична особа (ВИДЕО)

Ј. ЋОСИН

23. 07. 2022. у 12:36

ДАНИЈЕЛА М. настрадала је синоћ око 23.30 сати у пожару који је избио у стану Владице В. (42) у стамбеној згради у улици Палих бораца у нишком насељу Пантелеј.

ВИШЕ ЈЕ У ЗАТВОРУ НЕГО КОД КУЋЕ: Комшије кажу да их је Владица у чијем је стану у пожару страдала жена био проблематична особа (ВИДЕО)

Фото: Ј. Ћосин

Несрећна Нишлијка била је сама у тренутку када је  дошло до паљевине јер је њеног партнера ухапсила полиција након што је претио да ће активирати експлозив у Центру за социјални рад незадовољан што није добио новчану помоћ.

Сумња се да је он по изласку из стана жену закључао.

Ватра је избила на последњем спрату троспратнице, а претпоставља се да га је изазвала упаљена свећа с обзиром на то да Владица у свом стану није имао струју. Света Стојиљковић, који живи спрат испод, каже да је око 22 сата чуо да је повучена вода из казанчета у купатилу те да због тога зна да је жена у то време била жива.

- Спавао сам када ме је око 22.30 сати пробудио домар, казао је да се дими из Владичиног стана и да излазимо напоље. Сви смо истрчали испред зграде, ватра је била огромна, ватрогасци су гасили пожар до зоре. Претпостављам да се та жена угушила, знам да је пила, виђао сам је у алкохолисаном стању. Међутим, не знам ништа о њеном идентитету јер је комшија имао обичај да доводи разне жене које би с времена на време боравиле код њега. Ова је била нека несрећница, узимао јој је новац, колико сам чуо и личну карту да не би могла да оде. Она је јадна просила испред оближње цркве, да би имали за хлеб али и за ракију. Верујем да није могла да побегне од пожара  јер је он обичавао да када изађе, закључа врата да га не би напустила – прича Стојиљковић.

Каже да је у време избијања ватрене стихије Владица био у полицији.

- Стално је ишао у Центар за социјални рад и тражио паре које би пропио. Добијао је по петнаест, двадесет хиљада али му никада није било доста.  Како сам чуо, претио је да ће да разнесе службенике Центра па су они позвали полицију и верујем да је ухапшен јер га више нисам видео.  Страшан је човек, коцкар, криминалац, могли смо сви да настрадамо због њега. Ту је живео десетак година а последње три није имао ни струју ни воду. Све ствари из стана је продао иако их је добио само на коришћење.  Мој стан је уништен, вода којом су гасили пожар ме је потопила, ћебетом сам је скупљао. Зидови су мокри, морао сам струју да искључим, све његовом кривицом – жали се Стојиљковић.

Његова комшиница Дубравка Живић потврђује да је Владица веома проблематична особа.

- Он је више у затвору него у слободи, сви се плашимо од Владице, био је са једном, па са другом женом... Ова последња га је пазила, куповала му и да једе и да пије, али је он стално правио проблеме. Тај стан је био празан, он је све продао, не знам ни на чему су спавали с обзиром на то да је све изнео.  И нажалост, он није једина проблематична особа, ово је зграда социјалног становања, ту се свашта дешава. Људи се туку, има доста насилника, краду струју, на све стране висе каблови, сви смо у опасности – жали се се Дубравка.

Како сазнајемо у Центру за социјални рад, Владици ово није први пут да изазива инциденте.

- Он то стално ради, на два, три дана долази и тражи новац и увек прети. Овога пута никако није хтео да се смири па смо позвали полицију. Када смо му дали стан био је потпуно опремљен, он је све то продао, укључујући шољу и бојлер па смо му дали паре да све то опет купује – речено је у овој установи.

Владица је правоснажно осуђен 2020. године на шест  година затвора због покушаја силовања једне Нишлијке на Железничкој станици у Нишу. Он је заскочио жртву и покушао да је напаствује али је она успела да се одбрани тако да јој је отео мобилни телефон и 300 динара. За сада нема информација због чега није упућен на издржавање ове казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (1)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен