"ДО СКОРОГ ВИЂЕЊА, МОЈ МИЛИ ДЕЧАЧЕ": Годишњица саобраћајне несреће на Карабурми, отац страдалог Стефана неутешан (ФОТО)

Novosti online

15. 07. 2022. у 21:58

САОБРАЋАЈНА несрећа која се десила 18. јула прошле године у Улици Маријане Грегоран на Карабурми однела је живот дечака Стефана Балића. На њега, његовог млађег брата и оца је на пешачком прелазу налетео Лазар Г. (38).

ДО СКОРОГ ВИЂЕЊА, МОЈ МИЛИ ДЕЧАЧЕ: Годишњица саобраћајне несреће на Карабурми, отац страдалог Стефана неутешан (ФОТО)

Фото: Фејсбук/Михаило Балић

Његов отац Михаило објавио је данас на Фејсбуку потресан пост, који је завршио речима "до скорог виђења, сине мој, мој мили дечаче":

Прошла је година откако је из нашег загрљаја истргнут наш анђео, Стефан Балић, 2011-2021. Бол је вечна, а туга непролазна.

Љубе те: мама Наташа, тата Михаило, брат Лука, чича Миодраг, деда Беца, деда Бобан и твоји најдражи.

До скорог виђења, сине мој, мој мили дечаче...

Фото: Фејсбук/Михаило Балић

 Подсетимо, саобраћајна несрећа на Карабурми изазвала је незадовољство и протест дела јавности због првобитне одлуке судије Првог основног суда, која је после несреће пустила возача да се брани са слободе. Та одлука је накнадно преиначена и од 23. јула осумњечни налази у притвору.

У Првом основном суду у Београду у току је суђење Лазару Г. поводом оптужби да је 18. јула на Карабурми на пешачком прелазу аутомобилом ударио двоје деце од пет и девет година, а затим побегао са лица места. На рочишту одржаном 22. новембра, сведочио је отац погинулог Стефана - Михаило Балић, чија је прича, у најмању руку, била потресна.

- Деца су била пола корака иза мене, нисмо још дошли до друге половине пешачког прелаза, били смо близу средине коловоза када је дошло до ударца. Након мог ударца видео сам да ми нема деце. На више од 10 метара удаљености видео сам да нешто лежи склупчано, претпоставио сам да је то неко од моје деце, дозивао сам их. Стефан је лежао мало иза ознаке за аутобуско стајалиште, кркљао је. Пошто сам доктор медицине, претпоставио сам да је у питању прелом базе лобање. Зенице су биле раширене, што у нашем послу није добар знак. Устима сам му вадио крв из уста и носа, како се не би угушио - рекао је тада Михаило.

Осумњчени је на почеку суђења кратко изјавио да није крив за кривично дело које му се ставља на терет, док се у јулу на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем. Више пута је био осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних дела.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и оборио три пешака, који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

БОНУС ВИДЕО -ОВДЕ ЈЕ УБИЈЕН СТЕФАН: Протест на Карабурми

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПАО СА КРУЗЕРА Борио се 15 сати за живот: Ништа слично нисам видео у својој каријери