УЈАЦИ ЋЕ ПРЕУЗЕТИ БРИГУ О ДЕЦИ НАСТРАДАЛЕ БОЈАНЕ Општина ће новчано помагати њеним ћеркама до њиховог пунолетства

Новости онлајн

22. 06. 2022. у 20:13

МАЛОЛЕТНЕ ћерке Бојане М. (38) из Нове Вароши, која се прекјуче поподне утопила у Златарском језеру, с обзиром да им је пре неколико година преминуо и отац, највероватније ће се преселити у Београд и бригу о њима преузеће двојица ујака.

УЈАЦИ ЋЕ ПРЕУЗЕТИ БРИГУ О ДЕЦИ НАСТРАДАЛЕ БОЈАНЕ Општина ће новчано помагати њеним ћеркама до њиховог пунолетства

Фото: А.Ровчанин/Приватна архива

Њихова мајка је страдала у понедељак недалеко од бране Златарског језера у Кокином броду, месту званом Кокића стране, њено тело рониоци Жандармерије извукли су јуче, а данас ће, поред покојног супруга, бити сахрањена у једном селу код Љубовије, преноси "Блиц".

Из Нове Вароши је јутрос ка Љубовији, на Бојанину сахрану, кренуо минибус у коме су ђаци, наставници и директор Основне школе "Живко Љујић" у коју су ишле ћерке несрећне жене. По свему судећи обе ће наставити школовање у Београду.

- Један од двојице њихових ујака изразио је жељу да он и његов брат, који живе у Београду, преузму старање о сестричинама, и тако ће вероватно, у договору са Центром за социјални рад, и бити. Са девојчицама у Београд ће и њихова бака, Бојанина мајка – каже за "Блиц" Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Општина ће, најваљује он, новчано помагати Бојаниним ћеркама до њиховог пунолетства.

Подсетимо, Бојана је са ћеркама, од којих је старија завршила осми, а млађа пети разред, кобно поподне проводила на потону у Кокића странама где су се њих три сунчале. Негде око 17 сати она и још једна ћерка су ушле у воду до колена да се расхладе. Нововарошанка је била непривач и није познавала ћуд језера чији ниво је неоубичајено мали за ово доба године.

Приватна архива

У Кокића странама уз плићак у обалу одмах се надовезује велика дубина. Бојана то није знала. Стала је на муљевито дно на коме се поклизала и које ју је повукло у дубину. У води је била и једна од њених ћерки која је успела да се докопа копне. Деца пред чијим очима се све издешавало почела су да вриште, дозивају у помоћ, али ње за Бојану није било.

Ронилачки тим Жандармерије, недуго пошто је започео акцију, јуче пре подне је пронашао Бојанино тело близу места где ју је језеро прогутало.

Бојана је била удата у месту код Љубовије, али се после супругове смрти, који је преминуо у 32. години, вратила у Нову Варош. Са ћеркама и мајком живела је у стану који је наследила од оца, а радила је као угоститељски радник у ресторану на Кокином броду, наспрам места на коме се удавила.

Фото: А.Ровчанин

- Била је дивна жена, одличан радник и колега. Поштовала је све нас, зато је и била поштована. Како је била лошег материјалног стања свим снагама се борила да заради и децу изведе на пут – испричали су у ресторану у коме је Бојана Секулић била запослена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (2)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије