ПОТРЕСНЕ РЕЧИ БРАТА НАСТРАДАЛЕ БОЈАНЕ: Моја сестра је изгубила живот сплетом несрећних околности

Novosti online

21. 06. 2022. у 19:37

БОЈАНА М. (38) из Нове Вароши удавила се у Златарском језеру пред своје две малолетне ћерке у понедељак, кад је око 17 сати ушла у воду да се мало расхлади.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ БРАТА НАСТРАДАЛЕ БОЈАНЕ: Моја сестра је изгубила живот сплетом несрећних околности

Фото: А.Ровчанин/Приватна архива

Рониоци Жандармерије пронашли су јутрос нешто пре 10 сати њено тело, и то близу бране на Кокином Броду, где је несрећна жена нестала у води неколико сати раније.

- Она је у понедељак по подне дошла са својом децом на језеро. Са једног понтона на десној обали закорачила је у воду, у плићак, да се расхлади. Није ни намеравала да плива јер је била непливач, а претпоставља се да је несрећну жену у језерске дубине повукао муљ и да она није знала да се на том месту обала окомито, готово вертикално спушта у језерске дубине. Вода је у ово доба године још увек хладна - рекао је за медије , који је био међу људима који су убрзо после несреће стигли на лице места.

Приватна архива

Како кажу, Бојани нису могли да помогну, док су њене ћерке биле ван себе, уплакане и потресене.

Ангажоване су ронилачке екипе Жандармерије, које су јутрос претраживале вештачко језеро у месту званом Кокића Стране и после неколико сати извукле су тело.

- Бојана је са две ћерке, једна има 13, друга 15 година, по врелом дану, била на понтону недалеко од бране. У једном тренутку Бојана и једна од ћерки ушле су у воду, у плићак. Оно што нису знале јесте да је одмах поред плићака велика дубина. Намеравале су да уђу само до колена. У том тренутку муљ је повукао Бојану у дубину, а дете које је било у води успело је да изађе на обалу. У тренуцима кад је Бојана почела да се бори за живот, покушавајући да се отргне од дубине, од воде, деца су почела да вриште, да зову у помоћ. Ни девојчице ваљда не знају да пливају - прича један од мештана који је нешто касније био на лицу места.

Запомагање деце чуо је човек који је био недалеко од понтона, на обали, потрчао је ка њима да помогне, у међувремену позвао је и полицију.

Фото: А.Ровчанин

Место несреће

- Људи су се окупили, убрзо је стигла и полиција, почели су претрагу дела језера на ком је је Бојана нестала, међутим, без успеха - каже саговорник.

Бојана је рођена у једном селу крај Нове Вароши, по удаји се преселила у Љубовију, међутим, муж јој је, причају познаници ове породице, преминуо у 32. години, а Бојана се вратила у Нову Варош. Обилазила је често родбину у Љубовији.

- После смрти оца, њене две ћерке остале су у трену и без мајке. Осим о деци, Бојана, која је рано остала без оца, бринула се и о болесној мајци - причају познаници.

У угоститељском објекту у Кокином Броду у ком је Бојана радила за несрећну жену кажу да је у сваком погледу била за пример, омиљена, поштована и велики радник.

Брат трагично настрадале Бојане након трагедије рекао је кратко за Курир да је породица ван себе.

- У питању је сплет несрећних околности и не знам шта бих вам више рекао, заиста је у питању трагедија. Молимо, имајте разумевања, ја немам снаге да говорим - једва је изговорио њен брат. 

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЧЕМУ ЗАПРАВО СЛУЖИ РУЧИЦА У АУТУ: Видео запрепастио мреже: Нисам ово схватила за 42 године живота