ТОЧКОВИМА НА ЕКОЛОГА: У Врбасу усред бела дана аутомобилом ударен активиста Удружења грађана Ненад Тешић

З. Рајић

22. 05. 2022. у 19:09

Еколог Ненад Тешић из Врбаса повређен је на паркингу у близини зграде Основног суда, када је на њега аутомобилом налетео возач "фолксваген каравана". Тешић је том приликом задобио прелом леве ноге и повреде врата и ребара.

ТОЧКОВИМА НА ЕКОЛОГА: У Врбасу усред бела дана аутомобилом ударен активиста Удружења грађана Ненад Тешић

Фото Приватна архива

Он и његова супруга Аранка Месарош Тешић, активисти удружења грађана, сматрају да се атак догодио због прозивки виновника загађења Великог бачког канала (ВБК) и нечистоће у граду, као и критике надлежних који поводом тога ништа не предузимају. Њихове сумње биће проверене током кривичног поступка поведеног против нападача.

- На паркингу сам чекао двојицу пријатеља да дођу и дају ми подршку на суду, где је 20. маја у 12.45 било заказано рочиште поводом тужбе коју је против мене поднео радник ЈКП "Комуналац" због објаве на "Фејсбуку". Уместо на рочишту, завршио сам на Ургентном одељењу у болници у Врбасу, где ме је упутила Служба хитне помоћи - прича Ненад.

Он је на паркингу чувао место за пријатеље, дајући о томе знак возачима, против чега се они нису бунили, али један од њих, којег не познаје, то није хтео да прихвати.

- Три пута је кретао колима према мени, а онда је налетео и ударио ме браником. Нога ми је остала испод аутомобила и пукла у колену. Наслонио сам се на хаубу и задобио ударац у ребра и трзајну повреду врата, због чега ми је стављена тзв. Шанцова крагна - описује Ненад.

Он наводи да је возач који га је повредио наставио вербално да га напада, а потом се паркирао као да се ништа није десило. На Ненадов позив, на место догађаја стигли су двојица полицајаца и један инспектор, који су испитали возача.

- Рекао је да ме је ударио зато што нисам хтео да се склоним са паркинга. То је било признање да је ишао на мене са намером да ме згази - напомиње Ненад.

У полицији кажу да су, на основу изјава учесника и медицинске документације о задобијеним телесним повредама Ненада Тешића, против агресивног возача поднели пријаву Основном јавном тужилаштву у Врбасу.

ЕКОЦИД, ПА АТАК НА УЗБУЊИВАЧА

Супруга повређеног еколога убеђена је да није случајно што је Ненад нападнут у време кад је одлазио на суд.

- Претходних дана смо упозоравали на шут који је блокирао прилаз њивама и на смеће у Лазином парку у центру града, које смо сами, уместо ЈКП, покупили. Дан пре насртаја на Ненада указали смо на досад невиђен екоцид на ВБК и позвали на бојкот производа фабрике која је то учинила и на протест против загађивача - рекла је Аранка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)