СТРАВИЧНА СМРТ МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА: Детаљи саобраћајне несреће код Вршца- језиве сцене затечене на лицу места (ФОТО)

Ј. Ј. БАЉАК

17. 01. 2022. у 16:28

У СТРАВИЧНОЈ саобраћајној несрећи, која се у понедељак рано ујутру, између четири и пет сати, догодила на улазу у село Влајковац, код Вршца, погинула су два другара – Марић М. (20) и Миошко Кристијан, који је сутра требало да прослави 19. рођендан!

СТРАВИЧНА СМРТ МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА: Детаљи саобраћајне несреће код Вршца- језиве сцене затечене на лицу места (ФОТО)

Фото: Инстаграм

Младићи су под још неразјашњеним околностима слетели са моста у канал Дунав – Тиса – Дунав, а њихова беживотна тела пронађена су у олупини аутомобила тек пар сати касније.

Како незванично сазнајемо, младићи су пре трагедије били на некој кућној журци у Вршцу, где обојица живе, иако нису из тог града. Потом су одвезли другарицу у оближње село Загајица, а по повратку кући завршили у каналу. Возили су десном страном пута, а онда су, из засада непознатих разлога, прешли на леву страну, пробили ограду моста и упали у ДТД.

- Бели „рено меган“, који је био преврнут наопачке, извадили смо из воде преко моста, уз помоћ виљушкара, не знајући да ли у њему има некога. А онда смо угледали стравичан призор, два млада беживотна тела, која су била заглављена између задњег седишта и гепека. Покушали смо да их извадимо, али су то ипак морали да ураде ватрогасци – препричава нам језиве сцене Марко Поповић, вршачки рибочувар, ког је полиција такође позвала у помоћ.

Оба младића су тренирала фудбал. Марић М. је родом из села Јасеново и играо је за фудбалски клуб Рипенсија из Темишвара. Био је јединац. Миошко је играо за сеоски клуб из Влајковца, а родом је из суседног села Загајица. Имао је млађу сестру.

- Били су добри момци. Дружили смо се, играли фудбал заједно. Данас бисмо Кристијану славили рођендан. Жалосно је то што се десило. Сви смо затечени – рекао нам је Миошков клупски пријатељ.

Они који су тог јутра пролазили кобном деоницом пута, кажу да је била велика магла, а претпоставља се да је до несреће дошло услед неприлагођене брзине. Основно јавно тужилаштво, које води овај случај, највероватније ће наложити да се уради обдукција тела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)