НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА ЗА ЖЕНАМА КОЈЕ СУ НЕСТАЛЕ У ПОЖАРУ: Ватрогасци "чешљају" сваки метар тржног центра у Обреновцу

Novosti online

08. 12. 2021. у 14:11

СЕДАМ дана је прошло од стравичног пожара у кинеској робној кући у Обреновцу, а агонија око проналажења двеју несталих жена и даље траје.

НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА ЗА ЖЕНАМА КОЈЕ СУ НЕСТАЛЕ У ПОЖАРУ: Ватрогасци чешљају сваки метар тржног центра у Обреновцу

Фото: И. Маринковић

Како је објекат од 600 квадрата у потпуности изгорео, а конструкције и кров су оштећени у великој мери, тек јуче су се стекли услови да спасилачке екипе уђу у објекат и започну потрагу за телима, преноси "Блиц".

- Постоји могућност да се кров уруши, па се претрага започиње тек када се багером склоне делови објекта и рашчисти терен - каже извор.

Два багера од јутрос су опет на терену и настављено је скидање конструкције, која је до сада склоњена отприлике до пола, а терен се и даље сукцесивно рашчишћава.

- Након што багери рашчисте део, ватрогасци који трагају улазе у те рашчишћене делове - наводи извор.

Фото: Новости

 

"Не зна се куда су кренуле да беже"

Међутим, према његовим речима, и даље је неизвесно када ће потрага бити окончана и колико ће још времена бити потребно да се пронађу.

- Не зна се на коју су страну кренуле да беже, па се сваки метар претражује. Према речима радница, део до ког се сад стигло, око степеница, могао би да буде онај где је једна од њих нестала, али то није сигурно - каже и додаје да је отежавајућа околност и то што је температура била изразито висока:

Фото: Новости

 

"Остаци су практично кремирани, тако да је веома тешко и вршити претрагу."

Подсетимо, пожар се догодио у четвртак око пола 11. У објекту су остале две жене, радница запослена у кинеском тржном центру Валентина Л. и Светлана П. која је непосредно пре пожара ушла да нешто купи.

Још није познато ни шта је узрок пожара, званичних саопштења о томе још нема, а како се до сада нагађало, узрок би могли да буду или пиротехника или светлећи украси.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)