И ДАЉЕ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Подигнута оптужница за саобраћајну несрећу на Београдском кеју

Љ. П.

06. 12. 2021. у 16:49

ПРОТИВ Огњена К. (29) из Темерина, осумњиченог за саобраћајну несрећу летос на Београдском кеју, у којој је погинула Новосађанка Милица Милићевић (28), а њен момак Зоран Јанковић (23) тешко повређен, Више јавно тужилаштво је подигло оптужницу, али она, како сазнајемо, још није потврђена.

И ДАЉЕ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Подигнута оптужница за саобраћајну несрећу на Београдском кеју

Љ.П.

Притвор у ком се налази од хапшења, поново му је продужен и може трајати до 3. јануара 2022., а тада му је одређен због постојања опасности од бекства, с обзиорoм да је напустио место несреће, због могућности утицаја на сведоке и због бојазни од понављања кривичног дела.

Саобраћајна несрећа у којој је погинула млада уметница, a њен момак такође уметник тешко повређен, догодила се у ноћи између 7. и 8. августа, а двадесетдеветогодишњак се терети да је „ренџ ровером“, на Београдском кеју према Жежељевом мосту, налетео на Јанковића који је управљао скутером и његову девојку која је са њим била на двоточкашу, и обоје су имали заштитне кациге.

Младић и девојка су од силине ударца одлетели тридесетак метара, а возач аутомобила је бежећи са места несреће,како се сумња, прегазио Милицу, која је неколико сати касније, упркос напорима лекара, преминула у Ургентном центру Клиничког центра Војводине. Тешко повређени Јанковић је био хоспитализован у Институту за плућне болести у Сремској Каменици.

Убрзо после страшне несреће, полиција је успела да пронађе одбеглог возача „ренџ ровера“, Огњена К. (29) из Темерина, који је бежећи са места несрећа, наводно ударио у још једно возило, паркирану „мазду“ CX-5. Успут му је отпала таблица са кола, што је, како сазнајемо, полицији олакшало посао у његовом проналаску. Наводно је имао 1,8 промила алкохола у организму.

ДО 12 ГОДИНА ЗАТВОРА

ВОЗАЧ из Темерина сумњичи се за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружања помоћи повређенима у саобраћајној несрећи. За ово кривично дело предвиђена је казна затвора до 12 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)