НАЛАЗ СА ОБДУКЦИЈЕ ЧЕКАЈУ ОСАМ МЕСЕЦИ: Породица Шуловић из Ниша још не зна због чега је преминула њихова ћерка Марија

Ј. ЋОСИН

30. 11. 2021. у 07:00

ДУГО смо чекали да обдукциони налаз покаже од чега је тачно преминула наша ћерка, која је три месеца лежала у болници због повреда које је задобила када је аутом на њу налетео пијани возач. Она се опорављала, готово да смо помислили да је бригама крај, када нам је изненада из болнице јављено да је умрла. И ево, већ осам месеци чекамо обдукциони налаз.

НАЛАЗ СА ОБДУКЦИЈЕ ЧЕКАЈУ ОСАМ МЕСЕЦИ: Породица Шуловић из Ниша још не зна због чега је преминула њихова ћерка Марија

Фото Танјуг / приватна архива

Пре неколико дана, супруг је поново звао Институт за судску медицину, и речено му је да је налаз коначно готов и да је послат нишком Вишем јавном тужилаштву и да можемо од њих да тражимо копију документа. Стало нам је да сада правосуђе уради оно што може.

Овако, за "Ноости", сведочи Нишлијка Жаклина Шуловић, мајка двадесетпетогодишње Марије, која је 22. марта ове године преминула на лечењу од повреда задобијених три месеца раније у саобраћајној несрећи у Нишу. Она се 31. децембра прошле године, око 18 часова, шетала са оцем недалеко од њиховог дома у насељу Кованлук. На оближњој раскрсници, на њу је "маздом" налетео Нишлија И. С. (40) за кога је утврђено да је имао 1,4 промила алкохола у крви. Девојка је задобила повреде главе, потрес и нагњечење мозга, а лекари нишког УКЦ су уложили максималне напоре како би јој спасли живот. У добром општем стању, 15. марта упућена је на рехабилитацију у Београд, али је после недељу дана преминула. Београдско Више јавно тужилаштво је наложило обдукцију, која је урађена на Институту за судску медицину Медицинског факултета у Београду. Тај налаз утицаће на наредне кораке тужилаштва, а возач аутомобила засад је на слободи.

- Колико год да тај возач добије, премало је. Још ми је теже што знам какве је болове трпела, 81 дан није могла да се помери, али смо се надали да ће њена воља бити јача од њених повреда. Када су нам у нишкој болници рекли да су они урадили свој део посла и да је рехабилитациони центар "Зотовић" следећа станица у њеном опоравку, мислили смо да је најгоре прошло. Одвели смо је у Београд, лично нас је директор клинике дочекао и он нам је дао пуно наде. Имала је толику вољу за животом, тог првог дана када смо је оставили, иако је само десну страну тела покретала и то слабо, нашла је снаге да нас позове телефоном.

Али онда је све, изненада, кренуло по злу.

- Тог 22. марта, наша рођака успела је да уђе код ње око 20 часова, причала је кратко са њом. Сат времена касније, Марија је издахнула. Чули смо да се сумња да јој је кренуо тромб и да јој "фраксипарин", који је баш из тог разлога примала, није помогао. Остала нам је туга за цео живот - прича Жаклина.

И сада, када су помислили да ће коначно сазнати разлог смрти Више јавно тужилаштво у Нишу саопштило је да им обдуцентски налаз још није стигао, те да ће тек након увида у овај доцумент одлучити о даљим корацима у истрази Маријине смрти.

БОРИЛА СЕ КАО ЛАВИЦА

Борила се јао лавица. После више од два месеца је почела да помера руку, требало јој је за то читава вечност, али је чинила то да би нам махнула. Почела је да прича, да се осмехује. Много јој је тешко било, разговарали бисмо телефоном, а кад би јој сузе кренуле низ образе, скраћивала је разговор да бисмо ми мање бринули - присећа се Маријин отац Небојша, који никада неће заборавити дан који је његову мезимицу коштао живота. - Одједном су се из мрака појавили фарови, чуо сам шкрипу гума, јер возач није могао због велике брзине да савлада кривину. Претпостављам да сам инстинктивно скочио у страну. Узвикнуо сам: "Сине, овај кретен умало да нас побије!" Није ми се одазвала. Тада сам видео да она непомично лежи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)