ЕВАКУИСАНО ПЕТ ОСОБА, ДВА СТАНА ПОТПУНО УНИШТЕНА: Пожар у згради у Пожаревцу, станари очајни - преко ноћи остали без крова над главом

Novosti online

29. 11. 2021. у 21:19

НА ДРАГОВАЧКОМ путу у Пожаревцу, у стамбеној згради “Декора” синоћ је избио пожар.

ЕВАКУИСАНО ПЕТ ОСОБА, ДВА СТАНА ПОТПУНО УНИШТЕНА: Пожар у згради у Пожаревцу, станари очајни - преко ноћи остали без крова над главом

Фото: З.Ј. Мачак

Пожар је захватио два стана која су готово потпуно уништена, а гашење је трајало око шест сати.

- Пожар се догодио синоћ око 19 сати. Евакуисано је пет особа и што је најважније нико није повређен. Пожар је угашен око 1.30 часова - казао је Малиша Томић, командир чете Ватрогасно-спасилачке службе Пожаревац.

Оштећења су видљива у још два стана. У једном су зидови црни од дима, док је у другом, услед гашења пожара, вода оштетила плафон, делимично зидове и паркет.

Зидови поцрнели од дима

Станари који су преко ноћи буквално остали без крова над главом су очајни и од јутрос, заједно са комшијама, раде на чишћењу простора и санирању штете. Сва могућа помоћ им је потребна и надају се, кажу, да ће се већи број комшија прикључити у току дана и помоћи им.

- Ватрогасци су дошли неспремни, нису имали сву потребну опрему, вероватно су мислили да није велики пожар. Споро је ишло гашење, а ми смо били немоћни, само смо могли да гледамо како наши домови горе - рекао је један од станара.

Командир чете Ватрогасно-спасилачке службе Пожаревац каже да су они дошли са свом опремом коју су имали и да су ватрогасци дали свој максимум да се пожар не прошири на целу зграду и производни погон фирме у суседној згради.

- Изгорела су два стана, око 100 квадрата, а све остало је спашено. Могло је да изгори још 1.500 квадрата. Гашење пожара би нам олакшало возило са корпом, међутим, ми то возило не поседујемо, али људи то углавном не знају - објашњава Томић и додаје да возило са корпом поседују само већи градови у Србији.

Станари сумњају да је пожар избио када се запалио угаљ који се већ дуже време налази у приземљу зграде.

БОНУС ВИДЕО - ОПАСНО ПО ЖИВОТ: Воз пролази, а рампа подигнута

(Е-Браничево)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)