КОЈИ ГА ЈЕ ЂАВО ТЕРАО ДА УЂЕ У ТА КОЛА: Исповест неутешне мајке младића погинулог код Руменке

Novosti online

23. 08. 2021. у 16:17

СНЕЖАНА С. мајка погинулог Вукашина С. (16) из Руменке каже за медије да не зна зашто је њен син ту ноћ одлучио да уђе у кола и тако брже стигне кући. Што се на њихов ужас, никада није десило.

КОЈИ ГА ЈЕ ЂАВО ТЕРАО ДА УЂЕ У ТА КОЛА: Исповест неутешне мајке младића погинулог код Руменке

Фото: НС уживо

Тешка саобраћајна несрећа догодила се на мосту ДТД на улазу у Руменку, кад је "фолксваген" у којем су била четворица младића слетео око један увече у недељу у канал.

Вукашиново тело је јуче око поднева пронађено у каналу. Возач Страхиња С. (19) је ухапшен због сумње да је извршио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, док су два малолетника која су још били у колима П.Д. (15) теже и Н.М. лакше повређени и налазе се у Дечијој болници у Новом Саду.

Мајка преминулог од шока не може да дође себи. Каже да је Вукашин тројицу момака познавао, али да се нису интезивно дружили.

- Наша деца, Вукашин и његов друг, кренули су из Кисача кући и чекали су аутобус на станици. Наишла су три момка из Руменке, стала и питала да их повезу. Он је одлучио да уђе у ауто. Зашто, није ми јасно. Хтео је вероватно да брже стигне кући. Излетели су са пута на улазу у Руменку са десне стране. Кола су се преврнула на кров, троје деце је изашло из аута, али Вукашина нису могли да нађу – прича Снежана.

Вукашинов пријатељ са којим је био у Кисачу на дружењу, није ушао у кола, остао је на станици и то му је можда спасило живот. Мајка каже да ће детаље трагедије знати после обдукције. Не верује да је Вукашин могао тек тако да се удави.

- Он је имао шеснаест и по година, 25. новембра је требао да напуни 17. година. Био је крупан момак, није могао тако лако да се удави. Ишао је у Саобраћајну школу, сад би кренуо у трећи разред. Није што је мој, али је био јако добро дете. Који га је ђаво терао да уђе у та кола, не знам. Ти момци су из села, није сад да се друже, али се познају. Ваљда возач није имао ни положено, били су у припитом стању – наставља мајка.

Становници поред канала ДТД у Румеки кажу да су ту ноћ чули невероватан прасак, након чега је уследила вриска.

- Када сам изашао из куће видео сам групу младих дечака и девојчица како плачу и вриште. Њих неколицина је са више кола ишла са неког провода кући у Руменку, колико сам схватио, а један ауто је упао у канал. Прво су ударили у знак, возач је изгубио конролу над колима, ауто се окренуо и упао у канал. Момак који је погинуо вероватно је негде удрио главом и изгубио свет. Сад да ли је одмах испао из кола не знам. Њих тројица су одмах сами изашли напоље, а он није. Кажу за њега да је био спортиста и одличан пливач и да нема шансе да је могао тек тако да се удави – рекао је мештанин Руменке.

На лицу места данас се види откинута табла на којој пише Канал ДТД, а делови аута разбацани су около. Видљиво је место куда је Поло пролетео, јер је вегетација на том делу уништена. На асфалту нису видљиви трагови кочења.

Возачу Страхињи С. прети казна од две и до 12 година затвора.

- Осумњичени, који је претходно задржан од стране полиције до 48 часова, доведен је пред Јавног тужиоца ради саслушања због постојања основане сумње да је извршио кривично дело тешко против безбедности јавног саобраћаја. Саслушање је у току, након чега ће Јавни тужилац одлучити да ли ће, уколико се буду стекли законски услови, поднети судији за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду предлог за одређивање притвора против осумњиченог или ће му у супротном укинути задржавање - кажу из Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)