ПОВРЕЂЕНИ ДЕЧАК У ТЕШКОМ СТАЊУ: Откривени детаљи несреће - на железничку станицу дошао са вршњацима (ФОТО)

З. Рашић

26. 07. 2021. у 12:35

ТИНЕЈЏЕР В.М. из Параћина, кога је синоћ ударила струја јачине 25.000 волти након што се око 20,10 сати попео на вагон на параћинској железничкој станици, у тешком општем стању и са опекотинама пребачен је на Институт за мајку и дете у Београду.

ПОВРЕЂЕНИ ДЕЧАК У ТЕШКОМ СТАЊУ: Откривени детаљи несреће - на железничку станицу дошао са вршњацима (ФОТО)

Фото: З.Рашић

Ово је за "Новости" изјавио др Слободан Гајић, директор Опште болнице у Ћуприји, где је тешко повређени дечак одмах збринут након несреће.

- После примарне дијагностике и обраде, процењено је да пацијент треба да се упути на терцијерни ниво и он је транспортован око 23 сата у свесном, али тешком стању. Последица струјног удара нису само опекотине већ је угрожен цео организам, па и рад срца услед системског дејства струје – напомиње др Гајић.

Фото: З.Рашић

вагон на који се дечак попео

Како сазнајемо, дечак је на железничку станицу дошао са двоје вршњака који су, након несреће, рекли да се њихов друг самоиницијативно попео на вагон и да нису видели тренутак кад га је ударила струја, већ да је нешто пукло, а друг је остао да лежи на крову вагона.

На лице места стигли су ватрогасци и хитна помоћ. Ватрогасци су спустили дечака са вагона, након чега је тешко повређени тинејџер, који је био свестан, медицински збринут.

Вагон на који се В.М. попео је био теретни, служио је као резерва, налазио се паркиран на трећем колосеку у непосредној близини објекта главне железничке станице. Кад се попео на вагон, ушао је у струјно коло контактне електро-мреже, након чега је доживео струјни удар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! Црне тачке Београда - пет најопаснијих раскрсница са највећим бројем удеса