КОЈИ СУ УЗРОЦИ ЕКСПЛОЗИЈА У "СЛОБОДИ"? У току вештачења, запослени још нису почели да раде

В. И.

25. 06. 2021. у 14:21

ЈОШ није познато шта су узроци два акцидента која су догодила у војној Компанији “Слобода”, и то у року од само две недеље, први када је експлодирао магацин пун муниције и други у коме је у ваздух одлетело складиште барута.

КОЈИ СУ УЗРОЦИ ЕКСПЛОЗИЈА У СЛОБОДИ? У току вештачења, запослени још нису почели да раде

Фото В. Илић

Портпарол Основног јавног тужилаштва у Чачку Владимир Перишић навео је да се, поводом прве експлозије и пожара у овом војном предузећу који су се догодили 4. јуна, интезивно предузимају радње на утврђивању свих околности и разлога догађаја.

У том смислу стручна лица надлежних државних органа уз координацију Министарства унутрашњих послова Републике Србије обављају темељну претрагу лица места, односно простора у оквиру кога се могу пронаћи информације значајне за разјашњење конкретног случаја.

Наредбом овог тужилаштва одређено је предузимање доказне радње вештачења које је поверено Националном центру за криминалистичку форензику из Београда и од стране вештака у више наврата су обављане радње у оквиру вештачења, с тим што је динамика истих везана за безбедносне услове приступа месту критичног догађаја – саопштио је Перишић, наглашавајући да ће “сви званични подаци и неспорно утврђене чињенице бити благовремено презентовани јавности”.

Першић је, како су “Новости” већ писале, навео и да ће и за други акцидент бити ангажовани сви неопходни ресурси надлежних државних органа и служби ради проналажења, обезбеђења и описивања трагова на лицу места, те да ће се извршити сва неопходна мерења и снимања, сачинити одговарајуће скице и узети сви неопходни узорци ради одговарајућих стручних анализа.

Радници “Слободе” још се нису почели да раде, у кругу фабрике се, незванично сазнајемо, ради на рашчишћавању и санирању последица од снажне детонације од које су видна оштећења на готово свим обејктима унутар фабрике, највише у виду попуцалих стакала на прозорима и оштећених врата. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)