ИМАО ЈЕ СТРАШНЕ ПОВРЕДЕ ПО ТЕЛУ, НИЈЕ МУ БИЛО СПАСА: Детаљи трагедије на Пештеру - малог Менсура убио гром, мештани у шоку

Н. Кочовић

06. 06. 2021. у 21:02

ЧЕТРНАЕСТОГОДИШЊИ дечак Менсур Б. преминуо је у недељу поподне када га је током олује на Пештерској висоравни ударио гром.

ИМАО ЈЕ СТРАШНЕ ПОВРЕДЕ ПО ТЕЛУ, НИЈЕ МУ БИЛО СПАСА: Детаљи трагедије на Пештеру - малог Менсура убио гром, мештани у шоку

Фото: Приватна архива/Депоситпхотос

До трагедије је дошло у атару села Житниће, удаљеног двадесетак километара од Сјенице, а дечак је, према непотврђеним информацијама, био у пољу како би чувао стоку.

- Менсур је раније током дана извео овце на испашу, грмело је и севало, а родитељи су се забринули када није дошао кући када су га очекивали. Звали су га, а онда и кренули да га траже – прича један од житеља Житнића.

Непомичног и тешко повређеног Менсура, родитељи су, наводно, пронашли како лежи на ливади, око 17 часова.

- Колико је дуго лежао и када га је ударио гром још увек нико не зна. Родитељи су га одмах ставили у аутомобил и упутили се ка Дому здравља. Имао је страшне повреде по телу и био је већ мртав, али су лекари неколико пута покушали да га реанимирају. Ипак, није му било спаса, па су констатовали смрт – додаје он.

Менсур је био ученик осмог разреда Основне школе “Џевад Љајић” у Дугој Пољани.

- Сви смо у шоку, био је предиван дечак, лепо васпитан. Наш матурант, сад је требало да полаже пријемни... Без речи смо – рекла нам је једна наставница.

Удари грома на Пештерској висоравни нису реткост, али последњих година није било смртних случајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)