ПАО ТЕЛОХРАНИТЕЉ ДАРКА ШАРИЋА: Срђан Клисура ухапшен по међународној потерници - бежао кроз шуму

О.М. - З.У.

20. 05. 2021. у 17:06

ПОЛИЦИЈА Републике Српске ухапсила је држављане Србије Срђана (раније Српко) Клисуру (39), за којим је расписана међународна потерница, као и Страхињу Цветића, који је био са њим.

ПАО ТЕЛОХРАНИТЕЉ ДАРКА ШАРИЋА: Срђан Клисура ухапшен по међународној потерници - бежао кроз шуму

Фото: Игор Маринковић

Клисура, иначе, некадашњи телохранитељ Дарка Шарића, тражи се због издржавања казне по правоснажној пресуди на коју је осуђен због наношења тешких телесних повреда.

Клисура и Цветић пронађени су у месту Увац у општини Рудо и у току су претреси објеката и просторија које су користила ова двојица. У саопштењу полиције РС наводи се да ће Цветић после полицијске обраде бити пуштен, док је Клисура пребачен у Сарајево, у надлежност суда БиХ и чека екстрадицију за Србију.

Према незваничним информацијама Цветића у Србији повезују са учествовањем у једном убиству, али и са трговином наркотицима, ипак, за њим није расписана потерница.

- За Клисуром је била потрага и он је лоциран у некој кући у Увцу, која је уз шуму - наводи извор "Новости".

- Када је почела акција хапшења он се дао у бег, у шуму. Током чешљања простора, он је пронађен и ухапшен.

Иначе, Клисура, који се раније звао Српко, био је ухапшен у Црној Гори новембра 2010. по потерници Италије због међународне трговине опојним дрогама. Клисура је тада, у акцији "Лоптица", био оптужен да је као члан криминалне организације учествовао у набавци, транспорту, увозу у Италију, држању и продаји, посебно у Милану, велике количине кокаина.

Поред Клисуре, тада су ухапшени и српски држављанин Витомир Бајић и Душко Шарић, Дарков рођени брат. Бајић је септембра 2011. године пронађен мртав у својој ћелији, а италијанске власти су саопштиле да је починио самоубиство вешањем. Клисура је осуђен на затворску казну и није јасно под којим околностима се нашао на територији Републике Српске. Душку Шарићу се судило у Црној Гори и он је ослобођен кривице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)