БЛИЗАК "ШКАЉАРЦИМА", ФИЛИПУ КОРАЋУ И ЛУКИ БОЈОВИЋУ: Ево ко је Лазар Илић (23), Краљевчанин кога Црна Гора изручује Србији због убиства Шарца

Е. Х.

19. 05. 2021. у 09:00

АПЕЛАЦИОНИ суд Црне Горе донео је одлуку да Србији буде изручен Лазар Илић (23) из Краљева, за којим је расписана међународна Интерполова потерница.

БЛИЗАК ШКАЉАРЦИМА, ФИЛИПУ КОРАЋУ И ЛУКИ БОЈОВИЋУ: Ево ко је Лазар Илић (23), Краљевчанин кога Црна Гора изручује Србији због убиства Шарца

Фото: В. Н.

Он је осумњичен да је средином октобра прошле године смртно ранио Александра Шарца у подземној гаражи Тржног центра "Ушће" у Београду.

Илић је ухапшен 22. јануара у Будви када се спремао, како су пренели црногорски медији, да ликвидира безбедносно интересантну особу Марка Љубишу, званог Кан.

Код овог Краљевчанина је након хапшења пронађена фотографија овог Будванина, којег је, како су закључили у полицији, планирао да убије. Он је лоциран и ухапшен у тренутку док су у Котору, као гости Радоја Звицера боравили Вељко Беливук и Марко Миљковић. Оперативни подаци безбедносних служби двеју земаља говоре да су управо њих тројица одговорна, односно Звицер наручио, а Беливук и Миљковић организовали, смакнуће Марка Љубише Кана.

Овај Будванин близак је једној барској криминалној групи, као и "шкаљарцима". Поред тога, тесно сарађује са Луком Бојовићем и Филипом Кораћем, који су такође "пословно", али и на друге начине повезани са "шкаљарским кланом", који је у сукобу са Звицером и "кавчанима".

Илић је ухапшен недалеко од центра Будве, у координисаној акцији Сектора за борбу против организованог криминала и корупције и припадника будванске криминалистичке полиције. Током испитивања откривени су штек-станови на приморју у којима је боравио, а у једном од њих затечен је и његов саучесник, такође, Краљевчанин Страхиња Савић (23). Обојици је одређен притвор.

Фото Приватна архива

Када ће Илић бити изручен Србији ствар је техничког договора бироа Интерпола двеју земаља, као и процене његове безбедности. Он се терети за тешко убиство, а према полицијским подацима, ликвидацију Александра Шарца највероватније је наручила криминална група Беливук-Миљковић.

Он је, како се сумња, из пиштоља "берета", калибра 7,65 милиметара са пригушивачем, пуцао Шарцу у главу у гаражи ТЦ "Ушће" и то пред његовим сином. После злочина почео је да бежи и бацио је пиштољ у жбуње испред тржног центра, где су га форензичари током увиђаја и пронашли. Утврђено је да су на њему избрушени серијски бројеви. На пиштољу нису пронађени ни отисци, јер је осумњичени носио рукавице.

Полиција је врло брзо, на основу оперативног рада, али и биолошких трагова са места догађаја, означила Илића као директног извршиоца ликвидације.

Неколико дана пре убиства Шарца, отац Лазара Илића пријавио је његов нестанак у Краљеву. Сумњало се да је по налогу организатора злочина, Илић намерно "нестао", а после смакнућа у "Ушћу" пребачен је у Црну Гору, где је, према плановима, требао да одради још једну егзекуцију.

Фото Танјуг

Оперативни подаци полиције говоре да се он са Беливуковом и Миљковићевом екипом срео на трибинама, где су га и врбовали да ради за њих. Наводно, "навукли" су га на кокаин, а потом је убачен и у мрежу "дистрибутера". Верује се да осим што су му пружили логистику за бег, Илићу је за убиство Шарца плаћено пет хиљада евра и одређена количина наркотика.

Постоје оперативна сазнања да се и њему спремала замка у Црној Гори. Пошто би убио Будванина, они који су бринули о логистици планирали су и њега да ликвидирају и тако уклоне опасног сведока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)