У ДУШЕКУ САКРИО 48 ХИЉАДА ЕВРА: Цариници спречили кријумчарење новца на граничном прелазу Ватин

танјуг

14. 05. 2021. у 12:14

ЦАРИНИЦИ су 12. маја на прелазу Ватин, у сарадњи с полицијом, спречили покушај једног возача камиона да у сунђеру душека прокријумчари више од 48.000 евра, саопштено је данас из Управе царина Србије.

У ДУШЕКУ САКРИО 48 ХИЉАДА ЕВРА: Цариници спречили кријумчарење новца на граничном прелазу Ватин

Фото: Printskrin Youtube

Како је наведено, прекршај је откривен када је на ред за контролу, на излазу из земље, стигао празан камион за превоз стоке бугарских регистарских ознака, који је био на путу ка Румунији.

Упитан да ли има нешто да пријави и колико готовине носи са собом, 44-годишњи возач рекао је да нема ништа за пријављивање, да иде на утовар стоке у Румунију и да код себе има дозвољени износ од 10.000 евра.

Приликом прегледа камионске кабине, цариник је у средишњем делу душека напипао нешто што је по својој текстури одступало од сунђерастог пуњења.

Када је скинута душечна навлака, испоставило се да је сунђер исечен са бочне стране и да су у прорезе сакривени свежњеви новца.

Након пребројавања, утврђено је да се ради о укупно 48.050 евра.

Буграском држављанину је враћено 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања прекршајног поступка који је покренут пред надлежним судом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)