ЗОРАН ЈАКШИЋ ОПЕТ ПОКУШАО БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Шеф клана "Америка" моментално пребачен у војну базу (ВИДЕО)

Novosti online

25. 04. 2021. у 16:28

ЗОРАН Јакшић, један од вођа такозваног клана "Америка", који у Перуу робија 25 година због шверца 800 килограма кокаина, опет је покушао бекство из затвора, преноси Ла Република.

ЗОРАН ЈАКШИЋ ОПЕТ ПОКУШАО БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Шеф клана Америка моментално пребачен у војну базу (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Истражитељи су сазнали да Јакшић опет планира бекство тако да су брзо реаговали.

- Јакшић је уз велике мере безбедности, које су укључиле и хеликоптере из националне полиције, пребачен у строго чувани затвор у војној бази Калао. Ова велика и спектакуларна акција пребацивања Србина који је на тамошњим просторима уско везан са мексичким картелом "Синалоа" одржана је у среду вече - преносе перуански медији.

Познати су и детаљи акције пребацивања Јакшића у војни затвор.

- Због његовог премештаја мобилисан је читав контингент агената из специјалне јединице СУАТ како би осујетили евентуални покушај Јакшићевих људи да га ослободе. Такође, два хеликоптера све време су надгледала целу руту, све док Јакшић није безбедно ушао у војну базу - преносе перуански медији.

Перуанске власти до сада нису објавиле детаље о најновијем плану бекства Јакшића.

Подсетимо, Јакшић је и раније покушавао да побегне из перуанског затвора. Крајем прошле године перуанска полиција открила је тунел дугачак 200 метара у близини затвора "Кастро" и тада је полиција добила информације да Јакшић планира бекство.

- У фебруару 2019, највероватније кад је схватио да неће моћи да искористи тунел, Србин је покушао да побегне кад су га стражари спроводили на лекарски преглед. Наводно, пожалио се на тегобе, па је одведен у болницу, али је бекство спречено - казао је тада извор из истраге.

Јакшић је иначе ухапшен у јулу 2016. у акцији америчке ДЕА у тренутку кад је с лажним документима покушао да побегне у Еквадор. Током истраге је утврђено да је током скривања у Јужној Америци користио 46 идентитета.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)