ЧОВЕК СА ХИЉАДУ ЛИЦА: Ево зашто је Звицер, вођа "кавчана", неухватљив за полицију

Novosti online

22. 04. 2021. у 11:58

РАДОЈЕ Звицер (39), један од вођа и оснивача „кавачког клана“, за полицију Црне Горе и европске службе безбедности, важи за неухватљивог човека са хиљаду лажних лица.

ЧОВЕК СА ХИЉАДУ ЛИЦА: Ево зашто је Звицер, вођа кавчана, неухватљив за полицију

Фото: Принтсцреен/МУП

И у јучерашњој акцији, Звицер је у Црној Гори успео да избегне хапшење. Овога пута, он је нестао тик пред почетак акције хапшења, а верује се да га је о новој опасности упозорио сарадник из полиције и дао му довољно времена да се склони на сигурно. Сада, полиција покушава да открије ко је сарадник и где се обрео Звицер.

Kако је до сада откривено, Звицер је Црну Гору у тренуцима опасности напуштао у два правца - бежао је у Албанију или на тзв. Kосово. Свакако, и бежање преко Албаније настављало се даље ка Приштини. Према наводима полиције, „кавачани“ на тзв. Kосову имају јаку сарадничку базу. Kолико је јака сарадничка мрежа говори и податак да је Звицер, као и јуче у Црној Гори, мистериозно избегао хапшење у Приштини. И овога пута, за његово спасавање био је задужен сарадник из полиције. Тада је Звицер добио дојаву да се спрема акција па је дан пре планиране акције - побегао.

АKЦИЈА НА ЈАХОРИНИ

ТАМАРА Звицер, Радојева супруга, последњи пут је на виђена у фебруару на Јахорини. У акцији тамошње полиције ухапшена је у луксузном хотелу и то са члановима обезбеђења. Али, убрзо је пуштена и одатле јој се губи сваки траг.

Његово кретање по Европи, заједничком координацијом, откриле су полиције неколико земаља које сумњају да „кавчани“ у њиховим држава перу новац од продаје наркотика.

Звицер има неколико “штекова” у регион и Европи. После чувеног бекства из Приштине одакле је отпутовао у Истанбул, Беч а затим и у Цирих, користећи лажна документа. Онда је мењао адресе боравка да би се на крају обрео у Украјини где су га супарници открили и покушали да га убију прошле године.

Онда је на видело испливало и да се Звицер крио по региону и ЕУ под лажним именом Јосипа Бабића, рођеног 6. фебруара 1979. у хрватском мешту Орашју у БиХ. Иначе, Бабић и јесте држављанин БиХ настањен у немачком граду Нирнбергу, али никада није извадио документа БиХ. Бабићев идентитет је изабран јер по опису и старости одговора Звицеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)