УЗИМАЛИ И ПО 500 ЕВРА ПО МИГРАНТУ: Овако је пала криминална група због кријумчарења (ВИДЕО)

Novosti online

21. 04. 2021. у 14:03

ОПЕРАТИВЦИ Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, а у сарадњи са полицијама Мађарске и Румуније, ухапсили су припаднике организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

УЗИМАЛИ И ПО 500 ЕВРА ПО МИГРАНТУ: Овако је пала криминална група због кријумчарења (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин МУП

Полиција је, на територији Зрењанина и Житишта, ухапсила Д. П. (35), М. Г. (36) и Н. Г. (21), а кривичном пријавом обухваћен је и Л. Г. (35), који је тренутно на болничком лечењу.

Сумња се да су осумњичени Д. П. и М. Г. предводили ову криминалну групу, која је организовала недозвољен прелаз српско-мађарске и српско-румунске државне границе за најмање 45 миграната, које су даље намеравали да пребаце ка земљама Европске Уније.

 

Они се терете да су за ову услугу узимали од 80 до 500 евра по мигранту.

Сумња се, такође, да су на више локација по Србији куповали, а затим превозили у Мађарску и Румунију путничка и теретна возила, страних регистарација, која су коришћена за кријумчарење миграната.

Претходно, у Мађарској и Румунији ухапшено је троје држављанина Србије, припадника ове организоване криминалне групе, који су били возачи миграната преко територије ових држава.

Претресом стана и других просторија код осумњичених је пронађен један аутомобил, више мобилних телефона и СИМ картица, као и 50.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)