ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА У БАНАТУ: Осумњичени да су омогућили недозвољен прелаз границе за најмање 45 људи

Novosti online

21. 04. 2021. у 13:35

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, а у сарадњи са полицијом Мађарске и Румуније, ухапсили су припаднике организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА У БАНАТУ: Осумњичени да су омогућили недозвољен прелаз границе за најмање 45 људи

Фото: Гранична полиција

Полиција је, на територији Зрењанина и Житишта, ухапсила Д. П. (1986), М. Г. (1985) и Н. Г. (2000), а кривичном пријавом обухваћен је и Л. Г. (1986), који се тренутно налази на болничком лечењу.

Сумња се да су осумњичени Д. П. и М. Г. предводили ову организовану криминалну групу која је организовала недозвољен прелаз српско-мађарске и српско-румунске државне границе за најмање 45 ирегуларних миграната, а у циљу даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске Уније.

Они се терете да су за ову услугу узимали од 80 до 500 евра по ирегуларном мигранту.

Такође, како се сумња, на више локација на територији Србије су куповали, а затим превозили на територију Мађарске и Румуније путничка и теретна моторна возила,  страних регистарских ознака, која су коришћена за кријумчарење миграната.

Претходно, на територији Мађарске и Румуније ухапшена су три држављанина Србије, припадника ове организоване криминалне групе, који су били ангажовани као возачи ирегуларних миграната преко територије ових држава.

Приликом претреса стана и других просторија код осумњичених је пронађено и приверемено одузето једно путничко моторно возило, више мобилних телефона и СИМ картица и 50.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)