БИА ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ МИЛАНА ДУМАНОВИЋА: Бивши припадник Одељења за праћење сумњичи се да је ширио панику

Novosti online

20. 04. 2021. у 15:29

БЕЗБЕДНОСНО-информативна агенција поднела је данас Трећем основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Милана Думановића, због постојања сумње да је пријављени починио кривично дело Изазивање панике и нереда из члана 343. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Србије.

БИА ПОДНЕЛА КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ МИЛАНА ДУМАНОВИЋА: Бивши припадник Одељења за праћење сумњичи се да је ширио панику

Фото: Printscreen

Именовани је дана 18. априла 2021. године гостујући у емисији "Утисак недеље" аутора Оље Бећковић, која је јавно емитована на телевизији "НОВА С" у периоду од 21:00 часова до 23:00 часова, у више наврата износио тврдње које се односе на Безбедносно-информативну агенцију, понављајући више пута реченицу "новац од дроге деле СНС и БИА".

Наводи Думановића представљају покушај ширења панике код грађана, пласирањем дезинформација, а у циљу слабљења интегритета и ауторитета националне службе безбедности. Такође, тиме је значајно омео спровођење мера БИА на заштити безбедности Републике Србије од тренутно изражених претњи, посебно организованог криминала, стварањем незадовољства, револта и неодобравања према БИА, чиме се уједно слаби поверење и подршка грађана тим мерама.

Упоредо са поменутом кривичном пријавом, директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић поднео је лично кривичну пријаву против поменутог Думановића, а због увреда изречених на његов рачун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Miloš

20.04.2021. 15:52

Какву атмосферу у друштву праве Ђиласови медији изношењем неистина подсећа као да гледам Америчке медије када су извештавале деведесетих о Србији и Србима,сада имамо оркестриране ударе лажима како би изазвали нестабилност земље.Памет у главу браћо тај сценарио сте већ гледали и осетили на својој кожи.

Lady55

20.04.2021. 18:11

Pa ovo je smesno... Narod ne panici, zgrazava se BIA-e. Ove navijace-bandite pravi upravo BIA po uzoru na CIA i ono sto orkestriraju po Centralnoj i Juznoj Americi. Ni Evropa nije imuna, svaka drzava ima svoju uvrnutu BIA-u. I svi dele medju sobom...najgora mafija i najgori ljudi sto se tice drzavnih sluzbi...a kakva je nasa BIA videli smo 90-ih kada su nam organizovali Srebrenicu...Dosli su i Milosevicu (pogresni potezi) i Srbiji glave upravo ti iz BIA-e, tako da bolje da zacepe i ne javljaju se...

Građanin bg

20.04.2021. 18:29

Ovo je nedopustivo.Ovaj lik pokazuje koliko morala i karaktera ima u sebi.Čim mu nešto ne odgovara spreman je da priča ne samo nešto što ne može da dokaže.,nego i da odavanjem službene tajne ugrožava bezbednost svih.Dobio je adekvatan odgovor.

Zoran Petrović

20.04.2021. 18:30

Nek parlament usvoji zqkon o rigoroznim kaznama poput trgovine i posedovqnja narkotike , da se vide konkretniji potezi protiv suzbijanja narkotike..Na primer kaznu od minimalnih 10 godina robije bez privremenog pustanja za posedovanje vec od 1 grama narkotike. A najmanje smrtna kazna za dilovanje . Onda narod ne bi sumjao ..