ПОТРАГА ЗА ТРЕЋИМ НАСИЛНИКОМ: Двојици осумњичених за напад на новосадског новинара Дашка Милиновића одређен притвор

Љ. П.

18. 04. 2021. у 12:42

ПРЕД Основним јавним тужилаштвом у Новом Саду води се поступак против осумњиченог М.Е. (31) из Београда због постојања основа сумње да је починио подсетрекавање на насилничко понашање, као и осумњичених У.С.(25) и Н.К.(25) из Сурчина који се сумњиче за саизвршилаштво у насилничком понашању, за које је кривично дело запрећена казна затвора од шест месеци до пет година, саопштило је данас Основно јавно тужилаштво у Новом Саду.

ПОТРАГА ЗА ТРЕЋИМ НАСИЛНИКОМ: Двојици осумњичених за напад на новосадског новинара Дашка Милиновића одређен притвор

Фото: Printscreen

Осумњичени Н.К. је у бекству и за њим се интензивно трага.

Осумњиченима У.С. и Н.К. на терет се ставља да су 16. априла у Новом Саду у јутарњим часовима испред Основне школе „Васа Стајић“ пришли оштећеном Дашку Милиновићу из Новог Сада, новинару и водитељу радио-станице, те га је осумњичени У.С. попрскао бибер-спрејом у лице, док му је осумњичени Н.К. задао три ударца металном палицом у пределу леве подлактице, услед чега је оштећени Дашко Милиновић задобио лаке телесне повреде.

- На извршење овог кривичног дела, осумњичене У.С. и Н.К. подстрекао је осумњичени М.Е., понудивши им новчану награду за напад и повређивање оштећеног Дашка Милиновића – наводи се у саопштењу које је потписао Дејан Раконић, Основни јави тужилац у Новом Саду.

Осумњичени У.С. и М.Е. ухапшени су 16.априла, те им је, по одобрењу Основног јавног тужиоца у Новом Саду, одређено задржавање ради , а сутрадан, односно 17. априла су саслушани пред тужиоцем, на чији предлог им је судија одредио притвор.

Осумњиченом У.С. је ова мера изречена због бојазни да би боравком на слободи могао да настави са вршењем кривичног дела, а осумњиченом М.Е. због могућег утицаја на сведоке и саизвршиоце као и због бојазни да би останком на слободи могао да настави са вршењем кривичних дела.

У новосадском Основном јавном тужилаштву наводе да ће у даљем току поступка прикупити све доказе и предузети све потребне доказне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)