У ИСТРАЗИ ПРОТИВ АЛЕКСИЋА САСЛУШАНИ ПОСЛЕДЊИ СВЕДОЦИ: Психијатар и психотерапеут Милене Радуловић описали начин лечења глумице

Танјуг

15. 04. 2021. у 14:34

У ВИШЕМ јавном тужилаштву у Београду данас су саслушана последња два предложена сведока у истрази против власника приватне школе глуме Мирослава Мике Алексића (68), осумњиченог да је силовао и полно узнемиравао укупно девет полазница те школе.

У ИСТРАЗИ ПРОТИВ АЛЕКСИЋА САСЛУШАНИ ПОСЛЕДЊИ СВЕДОЦИ: Психијатар и психотерапеут Милене Радуловић описали начин лечења глумице

Фото Д. Живанчевић

Саслушани су психијатар и психотерапеут код којих се раније лечила глумица Милена Радуловић, која је прва пријавила силовање, а испитани су на предлог њених адвоката. Они су у сведочењу детаљно описали начин Радуловићкиног лечења, односно фазе лечења кроз које је пролазила након траума које је преживела у школи глуме са Алексићем.

Један од њених пуномоћника, адвокат Југослав Тинтор, потврдио је Танјугу да у овој истрази нема нових доказних предлога и да се сада очекује одлука тужилаштва о подизању оптужнице. Након формалног завршетка истраге, тужилаштво има законски рок од 15 дана за одлуку о подизању оптужнице.

Тужилаштво је крајем прошле седмице одлучило да испита психијатра и психотерапеута, након што је у среду званично саопштило да је истрага завршена.

Алексићу је у петак, 9. априла, поред осталих разлога, Апелациони суд продужио притвор за још месец дана јер наводећи да истрага против њега још није окончана, а да је "неопходно спровести радње на које тужилац указује у свом предлогу".

Апелациони суд је Алексићу продужио притвор и да не би у кратком року поновио кривично дело и због узнемирења јавности, с обзиром да се све дешавало у његовој школи глуме.

Против Алексића Више јавно тужилаштво у Београду спроводи истрагу за укупно 19 кривичних дела - 11 за полно узнемиравање и осам силовања извршених од 2008. до 2020. године и чека се одлука тужилаштва о подизању оптужнице.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)