СРПСКИ ЦАРИНИЦИ ОСТАЛИ У ШОКУ: Зауставили Турчина из Холандије, у комбију пронашли право благо

Новости онлине

15. 04. 2021. у 12:56

НА ИЗЛАЗУ граничног прелаза Стрезимировци цариници су спречили покушај једног путника да прокријумчари 85 златника и златни ланац дуг око пола метра, саопштила је данас Управа царина.

СРПСКИ ЦАРИНИЦИ ОСТАЛИ У ШОКУ: Зауставили Турчина из Холандије, у комбију пронашли право благо

Д. Миловановић

У сарадњи са полицијом покушај кријумчарења злата је откривен у среду, када је на ред за редовну царинску контролу на излазу из земље пристигао комби са приколицом холандских регистарских ознака.

Комбијем је управљао 45-годишњи холандски држављанин турске националности који је, из Холандије у којој живи, кренуо на пут ка Турској.

На питање цариника да ли има нешто да пријави, путник је одговорило да са собом носи само личне ствари, а током прегледа у кабини возила је откривена најлон кеса са две кутијице пуне златника и нешто накита, наведено је у саопштењу.

У кутијицама се налазило укупно 85 златника, тежине 226,7 грама злата и то - 70 златника пречника 18 мм, 12 златника пречника 21 мм, 2 златника пречника 30 мм, док је највећи имао пречник од 35 мм.

Поред златника у једној од кутијица нађен је и златни ланац дуг око пола метра (49 цм).

Против путника је покренут прекршајни поступак, док је злато привремено задржано, као и возило јер вредност прекршаја прелази вредност једне трећине путничког комбија у коме је откривена кријумчарена роба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)