ПРИЗНАЛИ ДА СУ ВАРАЛИ ГРАЂАНЕ: Верица и Даглас саслушани због више превара о болести детета - тужилаштво затражило притвор

Ј. Д. Љ.

01. 04. 2021. у 17:11 >> 17:23

БРАЧНИ пар Верица. Ј. (35) и Даглас Ј. (39) су приведени и саслушани у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, где су, како "Новости" сазнају, делимично признали да су варали грађане, доводећи их у заблуду да уплаћују новац за лечење њиховог петогодишњег детета које има срчаних проблема.

ПРИЗНАЛИ ДА СУ ВАРАЛИ ГРАЂАНЕ: Верица и Даглас саслушани због више превара о болести детета - тужилаштво затражило притвор

Фото: Фацебоок

Након саслушања тужилаштво је затражило да им се одреди притвор, о чему ће одлучити надлежни суд. За Верицу Ј. притвор је предложен због околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке и у кратком временском периоду поновити кривично дело, с обзиром да је и раније осуђивана, док је за њеног мужа притвор предложен због опасности од бекства, као и да не би ометао поступак утицајем на сведоке.

Сумња се да су супружници током прошле и ове године, у више наврата, а преко различитих медија упућивали грађанима апел за новчану помоћ. Тражили су донације за лечење њиховог детета које су им, наводно, биле неопходне јер су у тешкој материјалној ситуацији.

- Тако су лажним приказивањем чињенице да им је дете тешко болесно, довели у заблуду 10 грађана и на тај начин од њих узели новац, чиме су прибавили корист у износу од око 200.000 динара - кажу из Тужилаштва.

У току доказних радњи Прво основно јавно тужилаштво у Београду ће испитати све оштећене грађане, као и сведоке, биће изведени и други докази, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању.

Како се сумња да има више од 10 оштећених, полиција је позива грађане који су преварени да јој се јаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)