УХАПШЕН ДВОЈАЦ ИЗ БЕОГРАДА И НОВОГ САДА: Оштетили дрогерију за 32 милиона - Издавали фиктивне фактуре за кошење траве и дезинфекцију

Novosti online

26. 03. 2021. у 10:12

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Н. З. (1978) из Београда и Д. К. (1973) из Нових Бановаца због сумње да су злоупотребама оштетили „DM drogerie markt“ за 32.856.326 динара.

УХАПШЕН ДВОЈАЦ ИЗ БЕОГРАДА И НОВОГ САДА: Оштетили дрогерију за 32 милиона - Издавали фиктивне фактуре за кошење траве и дезинфекцију

ФОТО: Д. Новковић

Н. З., бивше одговорно лице дрогерије, терети се да је извршио кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и прање новца, док је Д. К., одговорно лице привредног друштва „Кантар виљушкари“, ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у помагању.

Сумња се да је Д. К. од октобра 2018. до краја августа 2020. године, осумњиченом Н. З., по претходном договору, издавао фиктивне фактуре за услуге дезинфекције просторија и кошење траве за „DM drogerie markt“, које нису извршене. На тај начин Н. З. је стекао противправну имовинску корист од 17.121.254 динара, а тај новац је потом, како се сумња, након што је уплаћен на рачун његовог привредног газдинства, трошио на куповину трактора и пољопривредних машина, како би прикрио незаконито порекло имовине.

Н. З. се, такође терети да је од два предузећа наручио и купио робу у вредности од 15.735.072 динара, која није испоручена „DM drogerie markt“, већ ју је, како се сумња, продао на црном тржишту.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)