"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ђак који је измакао столицу професорки у Трстенику ухваћен у шумској крађи

С.БАБОВИЋ

18. 02. 2023. у 13:27

УЧЕНИК Н. Ж. (17), који је измакао столицу професорки Марији Стевановић у Техничкој школи у Трстенику ухваћен је у више шумских крађа, сазнају „Новости“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ђак који је измакао столицу професорки у Трстенику ухваћен у шумској крађи

Foto: S.Babović

Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је предлог за изрицање кривичних санкција које се односе на ово кривично дело у продуженом трајању. Према сазнањима „Новости“, сумња се да је учествовао у крађи дрва у селу Доња Омашница, као и на Гочу.

У оквиру истог предлога,очекује се да Виши суд изрекне кривичне санкције и у случају самог инцидента у школи, када је професорки измакнута столица, а ђаци мобилним телефоном снимали и дистрибуирали цео догађај путем вибера,односно уживо га преносили путем Инстаграма.

Тужилаштво је предложило и санкције које се односе на кривично дело злостављање и мучење.

Заједно са Н.Ж. санкције су за исто кривично дело у саизвршилаштву затражене и за И.К.(16), ђака који је снимао измицање столице и снимак дистрибуирао друштвеним мрежама.

- Овај предлог у случајевима малолетничког поступка, одговара „оптужном“ предлогу у случају кривично-процесне праксе код одраслих - наводи извор „Новости“.

-Током поступка и задњег саслушања средuном јануара, Н.Ж. се бранио ћутањем, док је И.К. у децеммбру изнео своју верзију догађаја,као и професорка, која је испричала како јој је измакнута столица, након чега је пала, а ђаци се смејали.

Трећи и најстарији учесник инцидента, М.М. (18), који је такође снимао немили догађај процесуира се пред Основним јавном тужилаштвом у Трстенику. Пре него што се донесе одлука о евентуалном подношењу оптужног предлога, чека се мишљење нишких вештака о зрелости осумњиченог.

Н.Ж. и М.М. још увек похађају наставу, јер васпитно-дисциплински поступак у школи није формално окончан неком новом одлуком. По правилнику који регулише овај поступак, Наставничко веће би поново требало да се изјашњава о статусу ових ђака, а директор о њиховом предлогу. И.К. се исписао из школе дан пре него што се Наставничко веће 23. новембра изјашњавало о понашању ученика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Ексклузивно у Шпанији! Пун пансион по цени полупансиона!