ПРОНАЂЕН И ТРЕЋИ СКЕЛЕТ: Нови ужас код Ниша, пас донео у двориште људску лобању и кичму

Novosti online

07. 12. 2022. у 20:56

ОСТАЦИ људског скелета откривени су у селу Вртиште код Ниша након што је златни ретриевер мештанина Миће Марковића, донео у двориште људску лобању и кичму које је нашао на оближњем напуштеном плацу.

ПРОНАЂЕН И ТРЕЋИ СКЕЛЕТ: Нови ужас код Ниша, пас донео у двориште људску лобању и кичму

Фото: Ј. Ћосин

За мање од два месеца, то је трећи скелет, како се претпоставља, особа чији је нестанак пријављен у нишком крају, а који су пронађени у њивама и на отвореном простору, пише “Блиц”.

- Седео сам са комшијом Предрагом Ранђеловићем у дворишту. Пас је прескочио ограду, па сам изашао после неког времена да га потражим. Видео сам да да се враћа и отворио му капију. Нешто је носио, мислио сам да је лопта. Онда сам видео да је то била људска лобања! Ставио сам је у кесу и позвао полицију. У међувремену пас је изашао опет и донео људску кичму. Дошла је патрола полиције и криминалистичка техника и за десетак минута су нашли леш у дворишту оближње напуштене куће - прича Мића Марковић.

Тело је лежало на леђима у шибљу, али су недостајале бројне кости, које су, како се претпоставља, разнеле животиње.

-Доњи део тела је био цео. Грудног коша није био, можда је једно ребро само остало. Видели смо кошуљу, каиш, фармерице и сандале на ногама. По гардероби смо препознали да би то могао да буде тај нестали човек из Поповца кога је ћерка тражила преко „Фејсбука“. Полиција је однела тело на анализу како би се утврдио идентитет - прича Марковић.

Леш је откривен у дворишту напуштене куће, ваздушном линијом удаљене педесетак метара од куће Ранђеловића, који каже да се непријатан мирис осећао још од средине августа, али да нико није могао ни да замисли да се у шибљаку налази људски леш.

- Ово је село, мислили смо да је угинула нека мачка, пас или нека друга животиња. Ни на крај памети нам није падало да би у шибљу могло да буде људско тело. Та кућа је напуштена већ дуже време а двориште је урасло у траву и шибље, годинама ту нико није крочио - прича Ранђеловић. - Како се тело нашло на том месту, свима у селу је мистерија. Аутобуска станица је око 500 метара удаљена од тог места. Мрак је био, могуће да га нико није видео када је те ноћи дошао ту после изласка из аутобуса.

Фото: Нестали Србија

Светислав Радојичић

 

“Сумњамо да је мој отац али чекамо ДНК”

Иако се још чека резултат ДНК анализе, која је наложена након проналаска тела 9. новембра, сумња се да се ради о Светиславу Радојичићу (82) из Поповца који је нестао 2. августа када је са вашара у Нишкој Бањи пошао кући. У прилог тој сумњи иде и чињеница да је последњи пут виђен жив управо у Вртишту.

- Обавештена сам од стране полиције да је у Вртишту пронађен леш и да постоји могућност да је у питању мој отац. Сумња постоји али да би били сигурни мора да се уради ДНК анализа. Како су ми објаснили потребно је доста времена да се из костију издвоји ДНК. Прошло је већ месец дана па очекујем ускоро резултате - каже Данијела Петковић, ћерка несталог Славољуба Радојићића.

Иначе идентификован је леш који је пронађен 6. децембра у селу Мезграја крај пруге и утврђено је да се ради о Нишлији С.С. (80) чији је нестанак пријављен 31.октобра 2022.године. Од тела су остале само кости, али је у остацима гардеробе пронађена лична документација на основу које је утврђено да се ради о С.С. али ће званично идентитет бити потврђен ДНК анализом. Тело је пронашао пас мештанке Мезграје Мимице Арсовски када је јуче поподне пошла да обиђе своју њиву која је засејана житом.

Костур који је нађен 19. октобра на њиви код Паси Пољане још није идентификован. Тада је узет биолошки материал од рођака несталих Славише Милића из Ћурлине, Светислава Радојичића (82) из Поповца и Драгољуба Божиновића (85) из Ниша, али се показало да није нико од њих. Милић је нестао у периоду између марта и новембра 2020.године када је изашао из Дома у Дољевцу, а Божиновићу се губи сваки траг 13.јула ове године након што је пошао до апотеке на Булевару др Зорана Ђинђића у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну