ТРИ КИЛОГРАМА "КСАЛОЛА" НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

Ј. Л.

05. 12. 2022. у 21:16

НА граничном прелазу Хоргош 2, цариници су у сарадњи са полицијом, открили и запленили три килограма психоактивних таблета ''ксалол''.

ТРИ КИЛОГРАМА КСАЛОЛА НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

фото: Управа царине

Прекршај је откривен на излазу из земље, приликом детаљног прегледа за који је издвојен аутобус домаћих регистарских ознака, који је превозио путнике на релацији Београд-Гетеборг у Шведској.

Tоком контроле торба коју је једна путница носила на рамену изазвала је сумњу, јер је уочено да је њена унутрашњост неуобичајено мања у односу на њену величину.

-Сумња је била оправдана, јер је након рашивања поставе, у дуплом дну поменуте торбе пронађено десет пластичних кеса пуних таблета светло плаве боје, налик на психоактивни лек ''ксалол'', чија је злоупотреба веома раширена - наводе у Управи царине.

Путница је заједно са три килограма откривених психоактивних таблета предата у даљу надлежност полиције и тужилаштва.

Управа царина подсећа да се као део личног пртљага у путничком промету могу носити само лекови за личну употребу, у количини за уобичајену терапију. Уколико носи са собом лекове за уобичајену терапију који садрже психоактивне контролисане супстанце, дужан је да на захтев царинског службеника покаже доказ о неопходности коришћења такве врсте лекова у сврху терапије (мишљење лекара, односно лекарски рецепт).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЛАДИЦА ИЗ ОРМАРА ИЗВУКАО ЗМИЈУ ДУГУ ЦЕО МЕТАР: Невероватан случај у Врању - Чују се женски врисци, камера све снимила (ВИДЕО)

ВЛАДИЦА ИЗ ОРМАРА ИЗВУКАО ЗМИЈУ ДУГУ ЦЕО МЕТАР: Невероватан случај у Врању - Чују се женски врисци, камера све снимила (ВИДЕО)

ИАКО је јуче многе крајеве наше земље изненадио снег, а температуре су се спустиле за читавих петнаест степени, за најпознатијег хватача змија из Владичиног Хана Владицу Станковића и јуче је било посла.

18. 04. 2024. у 09:40

ЧУВАМО ДЕДОВИНУ И ГРОБОВЕ СИНОВА Упркос трагедијама, породица Михајла Томашевића, из Сувог Грла код Србице, опстаје на свом огњишту (ФОТО)

ЧУВАМО ДЕДОВИНУ И ГРОБОВЕ СИНОВА Упркос трагедијама, породица Михајла Томашевића, из Сувог Грла код Србице, опстаје на свом огњишту (ФОТО)

ОВО су гробови мојих синова. Стојадина, рођеног 1979, који је погинуо на Кошарама и Стевана, две године млађег, који је 2002, возећи трактор нагазио на противтенковску мину коју су на путу у селу поставили Албанци. Овде на гробљу ми је друга кућа, а она у којој живим са супругом Миладинком Мицом и сином Дарком је неколико километара одавде. И, док сам жив са Косова и Метохије селити се нећу, чуваћу свој дом и гробове синова.

18. 04. 2024. у 10:45

МОГУ ЛИ ДА ВАС ЗАМОЛИМ? Бајага одржао час културе на РТС-у - снимак се шири мрежама (ВИДЕО)

"МОГУ ЛИ ДА ВАС ЗАМОЛИМ?" Бајага одржао час културе на РТС-у - снимак се шири мрежама (ВИДЕО)

ЈЕДНА опаска легендарног музичара Момчила Бајагића Бајаге током промоције реиздања прве плоче Бајаге и Инструктора "Позитивна географија", забележена камером РТС-а, постала је вирална на друштвеним мрежама.

18. 04. 2024. у 10:17

Коментари (0)

ПРИВЕДЕНИ У ТУЖИЛАШТВО, ОДРЕЂЕН ИМ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Саслушани козметичар и лекар, осумњичени за тешке телесне повреде