ТРИ КИЛОГРАМА "КСАЛОЛА" НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

Ј. Л.

05. 12. 2022. у 21:16

НА граничном прелазу Хоргош 2, цариници су у сарадњи са полицијом, открили и запленили три килограма психоактивних таблета ''ксалол''.

ТРИ КИЛОГРАМА КСАЛОЛА НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

фото: Управа царине

Прекршај је откривен на излазу из земље, приликом детаљног прегледа за који је издвојен аутобус домаћих регистарских ознака, који је превозио путнике на релацији Београд-Гетеборг у Шведској.

Tоком контроле торба коју је једна путница носила на рамену изазвала је сумњу, јер је уочено да је њена унутрашњост неуобичајено мања у односу на њену величину.

-Сумња је била оправдана, јер је након рашивања поставе, у дуплом дну поменуте торбе пронађено десет пластичних кеса пуних таблета светло плаве боје, налик на психоактивни лек ''ксалол'', чија је злоупотреба веома раширена - наводе у Управи царине.

Путница је заједно са три килограма откривених психоактивних таблета предата у даљу надлежност полиције и тужилаштва.

Управа царина подсећа да се као део личног пртљага у путничком промету могу носити само лекови за личну употребу, у количини за уобичајену терапију. Уколико носи са собом лекове за уобичајену терапију који садрже психоактивне контролисане супстанце, дужан је да на захтев царинског службеника покаже доказ о неопходности коришћења такве врсте лекова у сврху терапије (мишљење лекара, односно лекарски рецепт).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21

Коментари (0)

У НОЛЕТОВОЈ СВЛАЧИОНИЦИ И ЖЕНА, А НИЈЕ ИЗ ПОРОДИЦЕ: Ево с ким је Новак Ђоковић најпре прославио гренд слем титулу на Аустралијан опену